utakmica

Baka: morat ćemo se dobro namučiti kako bismo pobijedili

02.03.2019.
u 10:50

HŠK Zrinjski Mostarci sutra (15 sati) igraju prvu domaću službenu utakmicu u nastavku sezone. Protivnik je Radnik

Zrinjski je na prva dva susreta prvenstva i Kupa BiH igrao na gostovanjima. Danas će plemići igrati prvu službenu utakmicu u 2019. godini na domaćem terenu. Protivnik će im biti Radnik iz Bijeljine, momčad o kojoj je prvi čovjek struke Zrinjskog Blaž Baka Slišković govorio na uobičajenom druženju s medijima.

- U četvrtak smo prije treninga imali sastanak gdje sam rekao igračima da zaborave utakmicu u Sarajevu i okrenu se prema susretu s Radnikom u nedjelju. To je važan susret za nas. Sigurno kako je Radnik pobjedom nad Željezničarom pokazao da je čvrsta momčad, kvaliteta je u toj utakmici bila na strani Željezničara, ali su oni borbenošću, htijenjem i kvalitetom odnijeli sva tri boda. Vjerujem kako će tako čvrsto igrati u Mostaru i morat ćemo se dobro namučiti ako mislimo ostvariti pobjedu, kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

- Nakon Radnika očekuje nas gostovanje kod Mladosti te ćemo pokušati izvući maksimum iz tih dviju utakmica kako bismo ostali konkurenti Sarajevu na ljestvici - dodao je.

Slab ulazak u utakmicu

Današnja utakmica s Radnikom bit će veliki test za plemiće. Domaći navijači će nakon remija i poraza u prvim dvjema utakmicama očekivati pobjedu. Zrinjski na utakmicama sa Širokim Brijegom i Sarajevom nije imao dobar ulazak u utakmicu. U oba navrata golove su primali u prvih 15-ak minuta. Tek kada su igrači Zrinjskog prošli uvodne minute, njihova igra bila je bolja. Iako je kod plemića realizacija na ovim susretima bila skromna, momčad je, barem fizički, izgledala bolje od protivnika. Trener plemića je kazao kako u prvenstvu Sarajevo ima značajnu prednost, ali kako će se njegova momčad boriti do kraja.

Ne odustaju od naslova

- Sedam bodova velika je razlika, ali nije nedostižna. Upravo je naš sastanak bio o toj temi, da se ni u jednom trenutku ne smijemo oprostiti od titule. Dok god imamo izgleda, moramo se boriti i pokušati sustići tu prednost, nadajući se kako će Sarajevo napraviti koji kiks i kako ćemo to iskoristiti. Nema mjesta za pesimizam, sedam bodova velika je razlika, ali nije nedostižna. Važno je u ovom trenutku da s psihološke strane imamo jednu solidnu zalihu u odnosu na trećeplasiranog, četvrtoplasiranog i petoplasiranog. To je sigurno za nas prednost jer sada samo razmišljamo kako sustići tih sedam bodova. Ako budemo kvalitetno igrali, ta prednost u odnosu na trećeg i četvrtog uvijek će ostajati ista. Ovime ne želim kazati kako ćemo se mi zadovoljiti Europom, ali nije isto kada vam pušu za vratom ekipe kao što su Široki, Željezničar, pa sada i Mladost, ili kada imate 8 - 9 bodova prednosti. Pokušat ćemo na sve načine stići Sarajevo, no moramo podignuti razinu naše igre ako mislimo uopće biti konkurenti - zaključio je strateg Mostaraca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije