Kvalifikacije za SP

BiH u Estoniji na susretu bez rezultatskog značaja

10.10.2017.
u 09:00

Večerašnja (20.45 sati) utakmica nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Estonije u Tallinnu posljednja je prilika da se dio nogometaša iz bh. reprezntacije zapamti kao sudionik kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Mešina ekipa bez iskoraka

Možda je tako i bolje za generacije nogometaša koje dolaze u budućnosti, jer teško kako ova reprezentacija izbornika Mehmeda Baždarevića može pobijediti neku jaču reprezentativnu vrstu, piše Večernji list BiH. Ova ekipa ostala je bez iskoraka, odnosno barem plasmana u dodatne kvalifikacije. I današnjeg protivnika najviše se pamti po rezultatu koji su postigli izabranici Miroslava Ćire Blaževića i njegovoj izjavi da je naredio nogometašima da im daju pet komada, a poslije utakmice je Ćiro obećao kako će mu strijelci dodatna dva gola Inričić i Muslimović “ići na disciplinsku”.

Šalu na stranu, ali danas nam teško i pozitivna energija “trenera svih trenera” može pomoći s obzirom kako obrana BiH uvijek može primiti više pogodaka nego što ostali igrači iz napada mogu postići.

Otpadanje zbog godina

Večerašnja igra BiH trebala bi pokazati na koga se sve od novih nogometaša može uopće računati od idućeg rujna, kada započinju nove kvalifikacije za novo Europsko prvenstvo. Iz današnje generacije izabranika mnogi bi mogli otpasti prirodnim putem zbog godina, ali nekima se itekako treba zahvaliti na svemu što su dali za reprezentaciju, kao i onom dijelu gdje su trebali i morali napraviti puno, puno više od pokazanog. Ne treba se sramiti neuspjeha i zauvijek šutjeti zbog neuspješnih izvedbi na utakmicama s Ciprom i Grčkom. Ovaj put se u BiH ne mogu vaditi na sudačke nepravde, kao ni šutjeti zbog suđenja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Večerašnja utakmica s Estonijom, donijela ona pobjedu ili poraz, ili pak remi, ne treba biti nikakva mjera vrijednosti, jer objektivno, radi se o reprezentaciji s kvalitetom iz “donjih šešira”. Napokon, Ćiro Blažević to najbolje zna.

BiH je svakako potrebna nova pobjeda, ali još više ovoj reprezentaciji treba putokaz mogu li oni što su do sada bili samo na klupi ili su samo popunjavali brojno stanje reprezentacije na pripremama, uistinu biti na reprezentativnom popisu bh. stručnog stožera. Izbornik BiH Mehmed Baždarević će za večerašnju utakmicu imati i sužen krug nogometaša na raspolaganju, jer nekoliko nogometaša BiH se žali na manje ozljede, a iskusni Senad Lulić nije ni doputovao s reprezentacijom u Tallinn.

Susret Estonia – Bosna i Hercegovina igra se večeras od 20.45 sati na stadionu “A Le Coq Arena” u Tallinnu, koji može primiti oko 15.000 gledatelja i za ovaj objekt ističu kako je najmoderniji “mali stadion” u Europi. Inače, posebno će zanimljivo biti vidjeti kakvu će navijačku podršku na ovom stadionu imati bh. ekipa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije