KUDA IDE SLAVEN

Bilića žele za izbornika BiH, a traži ga i jedan klub s Otoka

Slaven Bilić
Reuters/PIXSEL
06.11.2017.
u 17:56

Hrvatskog trenera žele na klupi BiH, ali problem će biti plaća i zbog toga je teško očekivati dogovor s Bilićem

Slaven Bilić više nije trener West Hama. Medijima nije dugo trebalo da se bace u nagađanja oko njegove budućnosti.

U BiH su obnovili priču o interesu nogometnog saveza da Bilića dovede na mjesto izbornika. Oslobođenje piše kako se Bilićevo ime spominjalo i nakon utakmice u Tallinnu između Estonije i BiH, kada je postalo jasno da će Mehmed Baždarević postati bivši.

Novinska agencija Patria piše kako je Bilić otkazom u West Hamu postao ozbiljan kandidat za klupu BiH. Međutim, većina medija u BiH je složna - problem će biti plaća i zbog toga je teško očekivati dogovor s Bilićem.

On je u West Hamu zarađivao oko četiri milijuna eura godišnje (osam milijuna KM), dok će novi izbornik BiH vjerojatno zarađivati, u usporedbi s tim, 'mizernih' 360.000 KM godišnje (oko 200 tisuća eura).

S druge strane, mediji u Škotskoj Bilića povezuju s Glasgow Rangersom koji je bez trenera nakon smjene Portugalca Pedra Caixinha. Navodno je Hrvat zainteresiran za posao, a u sljedećim danima bi trebao i na pregovore. Škoti su se prisjetili i njegovih riječi od prije sedam godina. - Bila bi čast i odgovornost trenirati jednu od momčadi iz Glasgowa. Oni su institucije, način života, religija. Oni su puno više od kluba. Da me pozovu Celtic ili Rangers, otišao bih pješice na razgovor - rekao je tada Bilić Record Sportu. U svakom slučaju, Bilić s potragom za novim angažmanom ne mora žuriti, jer se poslom u West Hamu jako dobro osigurao. Kako navode engleski mediji, hrvatski trener dobit će 2.3 milijuna eura odštete.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije