Zadovoljni polusezonom

Cilj je u stanci poboljšati infrastrukturne uvjete za rad u HNK Grude

hnkgrude1_nnn_bih_20112015
21.11.2015.
u 06:00

Predsjednik kluba Nikola Žulj kazao je kako je zadovoljan brojem djece koja dolaze u klub, ali i rezultatima seniora u II. ligi Federacije jug

Davne 1959. u Grudama je utemeljen nogometni klub Bekija. Prvi predsjednik bio je Drago Herenda, dopredsjednik kluba Jozo Zorić Ikentić, blagajnik Viktor Pešorda, a glavni trener, tehnički direktor i tajnik bio je Dominik Andrijanić. Grude su kroz svoju povijest stvarale sjajna nogometna imena, i to se ne mijenja. Od danas pok. Zdravka Jurčića Miša, preko Krune Jurčića, Gorana Marića, Vladimira Ćutuka i drugih sjajnih igrača sve do, u novije vrijeme Mirka Marića, Josipa Ćorluka i Ante Ćorluke, Grude su se nogometu trudile dati ono najbolje. S područja općine Grude su i braća Dario i Josip Šimić, Jerko Leko i Zvonimir Boban. Od iduće polusezone grudske nogometaše pratit će i, kako su najavili, navijači navijačke skupine Uncuti. Oni su najvatreniji bili početkom tisućljeća kada su Grude u sezoni 2000./01. osvojile naslov prvaka u Prvoj ligi Federacije nakon čega su igrali Premijer ligu. Momčad vodi Zoran Bubalo, a kontinuirano se radi i s najmlađim dobima kluba. Na čelu kluba s Elić Luke od ove sezone je Nikola Žulj. Ovaj mladi i uspješni gospodarstvenik, ali i strastveni ljubitelj nogometa čini sve kako bi ovaj sport zaživio kao nekada ranije.

- U prvom dijelu sezone zadovoljni smo rezultatima i brojem djece koju smo uspjeli privući u klub. Bilo je i problema, ponajviše s infrastrukturom i financijama. Iako smo već radili neke građevinske zahvate, prije drugog dijela sezone namjeravamo uz podršku općinskih vlasti i gospodarstvenika poboljšati infrastrukturne uvjete za rad i treninge, kaže Žulj. Grude su u posljednjoj utakmici sredile Tomislava, prvaka polusezone. Da nije bilo šest bodova koji su Grudama na čudan način oduzeti, ova momčad bi se možda od iduće sezone borila za sami vrh. Ipak, igrači daju sve od sebe, radeći na volonterskoj bazi tako da je i aktualna situacija i više nego dobra. Žulja osobito veseli angažman mladih kojih sada već u klubu ima respektabilan broj.

- Djecu sklanjamo s ulice, istaknuo je Žulj, naglasivši kako ih bavljenje nogometom vodi zdravom životu, ali ih i odgaja i izgrađuje u kvalitetne osobe.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije