REZULTAT JE BITAN

Dalić najavio veliki test za Hrvatsku: 'Šteta je što nećemo vidjeti okršaj Modrića i Salaha'

Zlatko Dalić
Goran Stanzl/PIXSELL
22.03.2024.
u 19:08

- Želimo isprobati sve igrače i plan je da svi dobiju minutažu. Žao mi je što smo ostali bez našeg napadača Ante Budimira, koji je zbog bolesti ostao u Zagrebu - rekao je izbornik Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu će od 21 sat po našem vremenu odmjeriti snage s Tunisom u polufinalu prijateljskog turnira koji će se igrati u Kairu.

Drugo polufinale dan ranije igrat će Egipat i Novi Zeland, a finale i utakmica za treće mjesto bit će odigrani u isto vrijeme, u utorak, također od 21 sat. Dvoboj s Tunisom na konferenciji za medije najavili su izbornik Zlatko Dalić i desni bočni Josip Juranović.

- Došli smo ovamo na turnir, dvije važne utakmice su pred nama. Želimo napraviti dobar rezultat. Naša ideja je napraviti dobru pripremu za Europsko prvenstvo i da odradimo team building, ali nam je rezultat bitan. Tunis nas je prije četiri godine pobijedio u Varaždinu 2:1. Želimo isprobati sve igrače i plan je da svi dobiju minutažu. Žao mi je što smo ostali bez našeg napadača Ante Budimira, koji je zbog bolesti ostao u Zagrebu. To je hendikep, a sve ostalo je u redu. Hvala egipatskom savezu što je organizirao ovaj turnir u tako kratkom roku, veselimo se što ćemo sudjelovati. Sretni smo što se turnir prebacio u Kairo nakon što je turnir u Abu Dhabiju došao pod upitnik. Ponovno, hvala egipatskom savezu na organizaciji. Ekipe i program su ostali isti. Imamo dobre uvjete ovdje, tereni su dobri. Osjećam da će se igrati dobar nogomet. Možemo očekivati i veću publiku", rekao je hrvatski izbornik pa se prebacio na riječ-dvije o sljedećem protivniku vatrenih.

- Tunis je promijenio izbornika nakon Afričkog prvenstva, na kojem nije imao dobar rezultat. Možda su nezgodniji i opasniji jer dolaze novi, mladi igrači koji se žele nametnuti. Imaju par igrača koji su se pokazali u Ligi prvaka. Nemamo puno informacija jer su trener i igrači novi, to može biti nezgodno. Igrat će protiv Hrvatske, koja je druga-treća na svijetu, to je novo dokazivanje - rekao je Dalić pa dodao:

- Ne smijemo podcijeniti protivnika. Rekao sam da smo došli na druženje, ali rezultat je bitan jer nam on diktira atmosferu za kasnije. Tunis je dosad igrao s trojicom u zadnjoj liniji, ima novog izbornika i ponovno će se dokazivati.

U drugom dvoboju igrat će Egipat i Novi Zeland, a Egipćani su na ovaj turnir stigli bez svoje najveće zvijezde, napadača Liverpoola, Mohameda Salaha.

- Šteta za nogomet i turnir što Mohamed Salah neće igrati za Egipat. On je jedan od najboljih igrača svijeta zadnjih godina. Bilo bi lijepo da je tu, šteta da je ozlijeđen. Znamo koliko znači za Egipat i cijeli ovaj dio svijeta. Šteta što nećemo vidjeti sraz Modrića i Salaha - zaključio je izbornik.

Priključio se kasnije i Juranović:

- Sutrašnja će nam utakmica sve pokazati. Došli smo na team building, ali ne želimo uništiti reputaciju, a to je visoko postavljena letvica. Od prve minute ćemo krenuti na maksimalnoj razini i tako do kraja. Što se tiče Egipta i Mohameda Salaha, on je jedan od najboljih krilnih igrača na svijetu. No, ekipa ne ovisi o jednom igraču. Pokušat će i ostali dokazati zašto su ovdje - rekao je.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije