NOVI ČLAN UPRAVE DINAMA

Dario Šimić 23 godine je u sretnom braku s Jelenom: Njoj dugujem sve što sam postigao

11.03.2023.
u 08:29

Nakon uspješne nogometne karijere 47-godišnji Šimić posvetio se obitelji, supruzi Jeleni i sinovima Roku, Viktoru, Nikolasu i Davidu te se upustio u poduzetničke vode

Dario Šimić postao je novi član Uprave Dinama, iza sebe ovaj 47-godišnji bivši vatreni ima uspješnu nogometnu karijeru nakon koje je uplovio u poduzetničke vode i vodio miran i skladan obiteljski život. Sa suprugom Jelenom u braku je od 2000. godine, a vjenčali su se nakon četiri godine veze i njihova ljubav rodila se tijekom jednog izlaska u zagrebački kultni klub Saloon. Imaju četvero djece Roka (19), Viktora (17) i Nikolasa (15) i Davida (7).

Šimićevi sinovi su sportaši i krenuli su očevim stopama pa je tako Roko igrač Red Bull Salzburg na posudbi u FC Zürichu, Viktor igra u Lokomotivi i Nikolas za Dinamo, a najmlađi David je mezimac obitelji. David se rodio sa sindromom Down, a Jelena i Dario osnovali su Hrvatsku udrugu za ranu edukaciju - Hureku.

- Hureku smo osnovali u siječnju 2017. godine. Tada je David imao godinu i pol i već je postizao prve uspjehe, kognitivno i motorički gotovo nije zaostajao za djecom urednog razvoja. Kako smo cijelo vrijeme prenosili roditeljima informacije do kojih smo dolazili, oko nas se svakim danom okup­ljalo sve više roditelja djece s tom dijagnozom. Paralelno je sve više roditelja djece urednog razvoja počelo iskazivati interes kako bi i oni voljeli raditi sa svojom djecom na takav način. U tom smo trenutku osvijestili da je rana edukacija potrebna svoj djeci i naše su daljnje aktivnosti krenule u smjeru važnosti rane edukacije općenito, a ne isključivo za djecu s intelektualnim poteškoćama - ispričao je Dario u intervju koji je dao za Story.

Da dječak ima sindrom Down saznali su odmah nakon njegovog rođenja i priznaje kako im se tada svijet srušio i  život im se promijenio. - Bojali smo se, a sada mi je žao zbog svake suze koju smo prolili jer smo zbog Davida postali plemenitiji ljudi, snažniji kao roditelji i povezaniji kao obitelj. - kazao je Šimić. Obitelj je jako važna Dariju i jako je povezan s bratom Josipom koji ima četvero djece i sa sestrom Mihaelom koja ima petero djece. Kada je u jednom intervju odgovarao na pitanje u čemu je tajna njegovog sretnog braka, kazao je kako tajne nema niti posebne formule. 

- Jelena i ja smo zajedno od rane mladosti i sve proživljavamo zajedno. Zajedno se veselimo uspjesima, dižemo jedno drugo kad padamo. Njoj dugujem sve što sam postigao u karijeri. Kad me nije bilo zbog posla i danas kad me nema, ona preuzima i moju i svoju ulogu te odrađuje najteži posao na svijetu, drži obitelj na okupu. Nikad nismo bili skloni pretjeranim izlascima i raskalašenom životu. Obitelj nam je oduvijek na prvome mjestu. Možda je tajna našeg sretnog braka što sve odluke donosimo zajedno, svađamo se samo zbog sitnica, a o problemima razgovaramo - rekao je za Story. Prije godinu dana gostujući u emisiji Zdravlje na kvadrat pričao je i o svom mladolikom izgledu i rekao kako genetika ime veze s tim, ali i da pazi što jede i kad stigne i trenira.

 - Gledam da proteine uzimam iz biljnog podrijetla, ribe, kuhana jaja, žitarice neke, mahunarke. Više lakša prehrana. Orašasti plodovi, bademi - broj jedan, orasi, smokve. Ima jedna smiješna anegdota. Na tržnicu kada sam došao u Vodicama, uzeo sam 15 kilograma badema. Kad su to domaće stvari, to vrijedi. I onda su mi se smijali. Ja kažem 'tek sad vidim koliko su Dalmatinci privilegirani, sunce, smokve, dobra hrana. Zato i jesu svi po 2 metra'- ispričao je Dario Šimić u tv prilogu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?