DŽEKO IZJAVIO

Džeko:Promašaj? Događa se,to je nogomet

edin džeko
22.02.2016.
u 16:52

Napadač Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je ključna figura sinoćnjeg demoliranja Palerma na Olimpicu (5:0). Kao što je već poznato, Džeko je postigao dva gola i upisao dvije asistencije, ali je njegovoj čarobnoj izvedbi prethodio horor promašaj čiji je snimak obišao planetu.

Govoreći za službenu web stranicu Rome, Džeko je prokomentirao taj detalj, kao i svoju trenutnu formu, a dotakao se i preostalih 12 utakmica do kraja sezone u Seriji A. "Promašaj? Dešava se, to je nogomet. Ponekad se dogode takvi promašaji, ali na kraju utakmice mogu biti vrlo zadovoljan svojim učinkom.

Postigao sam dva gola, ukupno tri na posljednje dvije ligaške utakmice i trebam nastaviti ovako", rekao je Džeko, te nastavio: "U dobroj smo formi.

Postigli smo pet golova i, što je najvažnije, upisali nova tri boda. Moramo se fokusirati na narednu utakmicu jer nam do kraja sezone slijedi dvanaest vrlo teških utakmica.

Rekao bih da je svaka od njih svojevrsno finale, jer želimo sezonu završiti na pravi način.U svakoj utakmici idemo na pobjedu i nadam se da ćemo u preostala tri mjeseca do kraja natjecanja u Seriji A ostvariti zacrtane ciljeve".

Edin Džeko u svojoj je debitantskoj sezoni u Seriji A do sada postigao šest pogodaka, a priliku za novi imat će narednog vikenda kada sa svojim timom bude gostovao Empoliju,prenosi SportSport.ba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?