Veleposlanica Izraela u BiH poslala pismo čelnicima Nogometnog saveza BiH

Galit Peleg: Hitno reagirati protiv antisemitskog uznemiravanja na bh. stadionima

Galit Peleg
03.11.2023.
u 18:39

Krajnje je nedopustivo da ovakva atmosfera u kojoj povici poput "Židovske kučke" i transparenti s istom, gnusnom porukom postaju nova normalnost u BiH, napisala je, doznajemo veleposlanica Peleg

Veleposlanica Izraela u BiH Galit Peleg nakon nemilih scena s utakmice Čelik – Zrinjski i uvredljivih transparenata punih govora mržnje i antisemitizma kako doznajemo poslala je pismo čelnicima Nogometnog saveza BiH. Pismo je naslovljeno na predsjednika Vicu Zeljkovića.

- Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael i Veleposlanstvo Izraela za BiH s dubokom su zabrinutošću pratili najnovije šokantne antisemitske povike koji su odjekivali Zenicom tijekom utakmice Kupa BiH između Čelika i Zrinjskog. Krajnje je nedopustivo da ovakva atmosfera u kojoj povici poput "Židovske kučke" i transparenti s istom, gnusnom porukom postaju nova normalnost u BiH, napisala je, doznajemo veleposlanica Peleg u pismu.

U njemu ističe kako su šokirani i užasnuti time da netko ističe i potiče ovakve zabrinjavajuće poruke protiv židovskog naroda, posebno imajući u vidu strašne zločine Hamasovih terorista počinjene u Izraelu 7. listopada.

 

 

Izraelska veleposlanica i ministarstvo vanjskih poslova mišljenja su kako je upravo ovakvo ponašanje udar na mir i suživot između naroda u BiH. A upravo taj suživot i lideri pokušavaju promovirati. 

- Pozivamo Nogometni savez BiH da hitno reagira i zauzme nedvosmislen stav protiv antisemitskog uznemiravanja na bh. stadionima. Posjetitelji svih vjerskih i etničkih pripadnosti zaslužuju se osjećati sigurno u BiH, poručeno je u pismu.

 

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
19:53 03.11.2023.

Još da krenu ubijati, postali bi kao oni židovski naseljenici u Palestini.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije