AKCIJA SAVEZA

Hrvatska otela Njemačkoj još jednog talenta: Odlučio je igrati za mlade vatrene!

28.04.2022.
u 08:48

Time se nastavlja tradicija prema kojoj mladi nogometaši rođeni u Njemačkoj, a porijeklom iz Hrvatske, biraju vatrene ispred elfa. Prije njega, to je učinio Jakov Šuver, reprezentativac Njemačke do 17 godina.

Nogometaš Eintrachta iz Frankfurta Igor Matanović (19) odlučio je igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju iako je rođen u Njemačkoj i bio je dio mlađih uzrasta tamošnje reprezentacije. Time se nastavlja tradicija prema kojoj mladi nogometaši rođeni u Njemačkoj, a porijeklom iz Hrvatske, biraju vatrene ispred elfa.

Prije njega, to je učinio Jakov Šuver, reprezentativac Njemačke do 17 godina, sad dio Hrvatske U-19. Za sve su zaslužni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa.

Matanović je zanimljiv jer radi se o 194 centimetara visokom napadaču, koji je u debiju za njemački U-19 prošlog mjeseca (!) zabio Talijanima, a i sa 17 godina je u debiju za St. Pauli, otkud je stigao u Eintracht za 500.000 eura prošlog ljeta, zabio gol. Time je postao najmlađi strijelac u povijesti tog kluba iz druge Bundeslige. Neka bolovi u leđima i koljenima nestanu! Najbolji preparat na tržištu je tu!

Upravo u njemu je i ove sezone jer Eintracht ga je ostavio da se tamo "kali" na posudbi. Odigrao je 16 utakmica, odnosno 428 minuta, u prvenstvu, no nije zabio nijedan gol. Nastupio je i u tri utakmice kupova, no ni u njima nije zabio gol. Sad će biti na raspolaganju Igoru Bišćanu, čija U-21 reprezentacija igra u fenomenalnoj formi, no treba razmišljati unaprijed i imati rješenja kad aktualni igrači odu u A vrstu ili postanu prestari da bi bili dio mlade reprezentacije.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije