pobjedili Grčku

Hrvatske rukometašice uvjerljive na startu kvalifikacija za EP

rukomet
11.10.2023.
u 20:31

U subotu 14. listopada na rasporedu je gostovanje u Cazinu, gdje hrvatsku reprezentaciju čeka Bosna i Hercegovina

Hrvatske rukometašice otvorile su kvalifikacije za EURO 2024. godine pobjedom protiv Grčke u Karlovcu sa 32-22 (17-8).

Utakmicom protiv Grčke, hrvatske rukometašice su otvorile svoj 16. ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Do sada su 12 puta bile uspješne i stigle do završnog natjecanja, a najveći uspjeh hrvatskih rukometašica svakako je bronca iz Danske 2020. godine.

Tri dana kasnije, u subotu 14. listopada na rasporedu je gostovanje u Cazinu, gdje hrvatsku reprezentaciju čeka Bosna i Hercegovina. U ovoj skupini je i Rumunjska, a prve dvije ekipe će izboriti plasman na EP koje će zajedno ugostiti Mađarska, Austrija i Švicarska, javlja Hina.

"Kraljice šoka" bile su favoritkinje i nisu dopustile nikakvo iznenađenje. Grčka se držala tek prvih pet minuta (4-4). Uslijedila je serija 3-0 (7-4), u 20. minuti odabranice izbornika Nenada Šoštarića su imale 14-7, a do kraja poluvremena razlika je narasla na +9 (17-8).

Drugo poluvrijeme je bilo tek odrađivanje posla. Seset minuta prije kraja susreta zabilježeno je najvećih 12 razlika (30-18), a na kraju je završilo 32-22.

U hrvatskim redovima se čak 12 igračica upisalo među strijelce. Najefikasnija je bila Katarina Pavlović s pet golova, dok su Nikolina Zadravec, Paula Posavec i Stela Posavec zabile po četiri gola. Lucija Bešen je imala sedam obrana pri čemu je obranila i tri sedmerca, dok je Tea Pijević sakupila pet obrana.

Na suprotnoj strani najefikasnije su bile Olympia Andritsou sa šest, te Maria Chatziparasidou i Agni Zygoura sa po četiri gola.

Iduću utakmicu hrvatska reprezentacija imat će 14. listopada u BiH, a bit će to posljednji ogled na hrvatskoj klupi za Šoštarića koji će potom preuzeti rukometaše Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije