Nogomet

Hvale vrijedna akcija sarajevskih sudaca

02.01.2016.
u 07:00

Sarajevski suci već su dali krv i pozvali kolege iz ZD županije da nastave akciju... Humanitarnu akciju darivanja krvi "Fair play za život" pokrenula Udruga nogometnih sudaca Sarajevske županije

Teško je oboriti tvrdnju da nogometni suci igračima, trenerima, čelnicima klubova, navijačima i cijeloj javnosti često "piju krv". Zato smo ih (vjerujemo opravdano) često prozivali, kritizirali i "prali" na našim stranicama. I opet ćemo ako zasluže...

70 donatora

Međutim, danas smo uhvatili prigodu pohvaliti suce za jednu lijepu i nadasve humanu akciju darivanja krvi, pod nazivom "Fair play za život" koju su pokrenuli i već proveli suci i instruktori Sarajevske županije. Njih 70 na čelu s predsjednikom županijske Udruge nogometnih sudaca Ibrahimom Hasanbegovićem, te članovima Upravnog odbora Salemom Prolićem, Džemalom Čalijom, Mustafom Tabakom, Seadom Hasanovićem, Mesudom Peljtom i Časlavom Šakotom su 30. prosinca kolektivno dali krv u Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH.

Akcija je zamišljena tako da se nastavlja po načelu javnoga medijskog prozivanja, slično poznatoj i popularnoj akciji polijevanja iz pune kante vode.

Prozvali kolege

Sarajevski su suci prozvali kolege iz Zeničko-dobojske županije, a nakon njih na red će doći djelitelji pravde iz Posavske, Hercegbosanske, Podrinjske, Zapadnohercegovačke, Tuzlanske, Hercegovačko-neretvanske, Unsko-sanske i Srednjobosanske županije.

-Blagdansko je vrijeme i vrijeme darivanja. Mi suci ćemo darovati krv u sklopu akcije "Fair play za život". Pozvali smo sve suce iz naše županije da se uključe u ovu humanu akciju. Nas je oko 25, očekujemo odziv cjelokupnog članstva. Akciju ćemo najvjerojatnije provesti u Ljubuškom. Sada samo čekamo da nas netko prozove, rekao nam je Goran Paradžik, dugogodišnji sudac s velikim premijerligaškim iskustvom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije