KVALIFIKACIJE ZA SP

Izbornik odlučan uoči Turske: Svaki je bod korak bliže Rusiji

05.09.2017.
u 08:49

– Nije lako, ali probat ćemo se do početka utakmice odmoriti, ne treba raditi drame. Znamo da je to teška utakmica, teško gostovanje, ali želimo napraviti dobar posao – kazao je Domagoj Vida

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon pobjede nad Kosovom u utorak u gostima igra protiv Turske (20.45 sati) gdje, ovisno o drugim rezultatima, može napraviti ogroman korak prema SP-u u Rusiji. Izbornik Ante Čačić poveo je sve igrače koje je imao u Zagrebu osim Ivana Rakitića koji ima problema s mišićem.

– Previše bismo riskirali novim naprezanjima – objasnio je Čačić.

Šavove je dobio Mario Mandžukić, no on je otputovao.

Zbog vremena i travnjaka, Fifinih odluka i problematične utakmice s Kosovom, neće biti lako s razmakom od 50 sati doći na noge posrnulim Turcima.

Vida: Turci traže iskupljenje

– Nije lako, ali probat ćemo se do početka utakmice odmoriti, ne treba raditi drame. Znamo da je to teška utakmica, teško gostovanje, ali želimo napraviti dobar posao – kazao je Domagoj Vida pred odlazak u Tursku. Zapravo, “njegovu” Tursku s obzirom na to da je već trebao prijeći u Beşiktaş, da će vjerojatno tamo brzo i završiti.

– Ja sam još uvijek igrač kijevskog Dinama, a sad me zanima samo reprezentacija. Turci su izgubili u Ukrajini, ne baš zasluženo i pokušat će se kod kuće iskupiti. Ne ide im baš u ovim kvalifikacijama, ali još su u igri i bit će teško, ali mislim da mi trebamo držati konce, da ipak i u Turskoj sve ovisi o nama.

Luka Modrić opet je bio odličan protiv Kosova, no sad je na redu još teži ispit.

– Znali smo da će protiv Kosova biti teško nakon tih prekida i neizvjesnosti hoće li se uopće igrati, no najvažnije je da smo uspjeli pobijediti i sad smo morali odmah na novu utakmicu. No nadam se da ćemo nakon današnje utakmice ostati prvi iako teren kakav je bio u Maksimiru dodatno iscrpljuje. No ne smije nam biti alibi ni maksimirski teren, odgode ni dan odmora manje. Sve to nismo mogli promijeniti i treba odigrati veliku utakmicu protiv Turske da bismo došli do pozitivnog rezultata.

Čačić: Nisu u komotnoj situaciji

– S obzirom na prekid i odgodu utakmice s Kosovom, je li uopće bilo prilike za pripremu susreta s Turskom?

– Uglavnom smo bili fokusirani na Kosovo. A Turke dobro znamo, igrali smo s njima i na prošlom Euru, vidjeli smo to i na početku kvalifikacija u Zagrebu. Bili smo bolji, ali nismo pobijedili, nadam se da će nam se to sad vratiti.

S obzirom na ostale rezultate, možda bi i remi bio dobar?

– Gledajte, mi nikad nismo ulazili u utakmice da bismo igrali na bod, idemo i sad odigrati što bolje možemo i nadati se pobjedi – zaključio je Luka.

No sva događanja Hrvatsku su ipak dovela u neravnopravan položaj u odnosu na ostale u našoj skupini.

– Istina, jer smo se trebali odmoriti uoči nove utakmice, ali moramo se suočiti s time, igra se i moramo biti bistre glave, spremni i odlučni. Siguran sam da ćemo igrati s posebnim žarom, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja odgovara našim igračima. Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No mi imamo kvalitetu, imamo motiv – i koliko je utakmica važna njima, važna je i nama. Svaki je bod korak bliže Rusiji – govorio je izbornik Ante Čačić.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije