Uoči derbija

Je li Osijek favorit za naslov prvaka? Evo što o tome kaže Nenad Bjelica

bjelica
Pixsell
18.12.2021.
u 08:57

Posljednje kolo jesenske polusezone HNL-a donosi pravu poslasticu, Osijek je u nedjelju (17.30) gost Hajduka na Poljudu.

Što se sastava tiče, trener Osijeka Bjelica ne može računati na Hiroša, Jugovića, Fiolića, Ivušića i Ercega. S druge strane, trener Hajduka Dambrauskas neće na raspolaganju imati Katića i Sahitija.

- Raspoloženje u momčadi je odlično. Radujemo se što će se derbi igrati pred rekordno popunjenim Poljudom - rekao je Nenad Bjelica i dodao:

- Hajduk je u dobrom nizu. S novim trenerom djeluje puno stabilnije. On je promijenio sustav i donio bijelima mirnoću. Izgledaju vrlo ozbiljno. Livaja može individualnom kvalitetom odlučiti utakmicu. Hajduk je na Poljudu primio samo četiri gola, a to govori da ima vrlo stabilnu obranu. Od ta četiri gola, mi smo zabili dva.

Je li Osijek favorit za naslov prvaka?

- Nismo mi favoriti za osvajanje titule. Favoriti su ostali klubovi koji se bore s nama, zbog povijesti, utjecaja na Savez, medije... Drugi klubovi su puno više uložili i imaju jaču poziciju u hrvatskom nogometu od Osijeka. A mi smo tu da im pokvarimo planove - kaže Bjelica.

Trener Valdas Dambrauskas ističe:

- Čeka nas velika utakmica u kojoj imamo priliku pokazati da možemo nešto napraviti. No kada imate veliku odgovornost, nije vam lako. Gledao sam Osijek uživo protiv Rijeke. Očekujem drukčiju utakmicu. Osijek ima vrlo dobrog trenera, njihov je stil drukčiji od našeg, ali ispred nas su na ljestvici i očito im leži taj stil. Pripremljeni smo na različite scenarije, ali fokusirani na sebe. Kada vam na stadion dođe 30.000 ljudi, onda ne želite samo pobijediti nego i zabaviti ih dobrom igrom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije