BOKSAČKI SPEKTAKL

Joshua obranio naslov protiv Takama: Sudac prekinuo meč i dobio zvižduke!

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
29.10.2017.
u 07:18

Najbolji teškaš današnjice Anthony Joshua obranio je teškaške pojaseve prema WBA i IBF verzijama. U Cardiffu pred 75 tisuća gledatelja pobijedio je Carlosa Takama tehiničim nokautom u desetoj rundi. 

Sudac je prekinuo borbu u desetoj rundi i dobio zvižduke iz publike jer Takam nije bio u nokdaunu, iako se mora reći da je bio na izmaku snage. No, držao se hrabro i možda je malo prerano prekinut meč.

- Bila to je dobra borba, Takam se pokazao kao dobar boksač. Sudačka odluka? Moj posao nije da budem sudac, ne želim komentirati tu odluku. Lomio sam ga rundu po rundu, imao sam problema s disanjem, ali nastavio sam borbu, zadržao mirnoću i na kraju došao do zaslužene pobjede, rekao je Joshua na kraju meča. 

Meč je počeo ispitivanjem snaga, u prvih nekoliko rundi Joshua je dominirao, ali bez nekih spektakularnih udaraca. A onda u četvrtoj rundi ozbiljno je uzdrmao Takama, razbio mu arkadu i suca natjerao na odbrojavanje.

U sljedećim rundama Joshua je snažno napadao, nekoliko puta ozbiljno uzdrmao protivnika, ali Takamu se mora odati priznanje jer je fenomenalno sve izdržavao i nije se predavao. Ipak, u desetoj rundi meč je prekinuti i Joshua je upisao novu pobjedu. 

Olimpijski pobjednik iz Londona sada u profesionalnoj karijeri ima 20 nastupa, isto toliko pobjeda, a sve su bile nokautom, što pokazuje o kako se sjajnom i atraktivnom boksaču radi. 

Što se Takama tiče, ovo mu je bio četvrti poraz u karijeri (ima 35 pobjeda), a može se pohvaliti da je samo Vladimir Kličko izdržao duže u ringu s Joshuom (Ukrajinac je izdržao 11 rundi, svi ostali puno manje.)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije