BOKSAČKI SPEKTAKL

Joshua pobijedio Parkera, ali prvi put nije nokautirao protivnika

Reuters/Pixsell
01.04.2018.
u 07:25

Joshua je tako ostao neporažen, ima 21 borbu i 21 pobjedu, a sve osim današnje bile su nokautom.

Anthony Joshua u Cardiffu je pred 80 tisuća ljudi pobijedio Josepha Parkera i ujedinio titule prvaka. Teškaški prvak po verzijama IBF, WBA i IBO večeras je dodao i titulu prvaka po WBO verziji. 

Britanac je do pobjede stigao nakon 12 rundi boksa i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca koji su mu dali prednost. Bila je to borba koja se s nestrpljenjem čekala jer se radilo o dvojici sjajnih boraca koji su do večeras bili neporaženi, ali je sada Parker prvi puta u profesionalnoj karijeri iskusio poraz. No, utješit će ga sigurno 18 milijuna USD koliko je, unatoč porazu, zaradio u ovoj borbi. S druge pak strane Joshua je bogatiji za čak 28 milijuna USD!

Prve tri, četiri runde trajalo je ispitivanja snaga, bez nekih velikih razmjena udaraca. U petoj i šestoj rundi boksači su se napokon razmahali i zadali protivniku nekoliko dobrih udaraca. Parker je u tim rundama pokazao Joshui da mu i on može nanijeti štetu, ali nakon toga Joshua je do kraja meča imao kontrolu.

Joshua je tako ostao neporažen, ima 21 borbu i 21 pobjedu, a sve osim današnje bile su nokautom. Sad ima i četiri pojasa, ali nedostaje mu onaj kojeg drži Deontay Leshun Wilder (WBC verzija), boksač koji bi mu uskoro mogao biti protivnik.  Parker je ostao na 24 pobjede (18 nokautom) te sad ima i jedan poraz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?