VELIKAN NA KOLJENIMA

Juventus strogo kažnjen: Izbačeni s europskih natjecanja, a novčane kazne mogu samo rasti

Juventus
MASSIMO PINCA/REUTERS
28.07.2023.
u 21:22

Juventus je prihvaćanjem oduzimanja deset bodova u Serie A i izbacivanja iz Konferencijske lige zapravo izbjegao sankcije koje su mogle biti daleko teže

UEFA je službeno izbacila Juventus iz europskih natjecanja za sezonu 2023/24. To znači da momčad "Stare dame" neće nastupiti u idućoj sezoni Konferencijske lige. Uz to određena im je financijska kazna u iznosu 10 milijuna eura. Povrh toga, kazna bi mogla biti uvećana za još 10 milijuna ukoliko ne zadovolje norme financijskog fair-playa u naredne tri godine.

Umjesto njih, u Konferencijskoj ligi nastupit će Fiorentina. Već su ranije kažnjeni oduzimanjem deset bodova u Serie A zbog spornih radnji prilikom transfera. Ta prva sankcija koštala ih je trećeg mjesta i plasmana u Ligi prvaka.

Iz Torina su sami predložili da ih kazne izbacivanje iz Konferencijske lige zbog kršenja pravila financijskog fair-playa. UEFA je zapravo prihvatila njihov prijedlog, a Juventusu to ide na ruku obzirom da su kazne mogle biti i gore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?