Championshipu U17 B

Kadetkinje BiH pete u Azerbajdžanu

15.08.2023.
u 20:01

Na European Championshipu U17 B za kadetkinje bh. rukometna reprezentacija ostvarila je četiri pobjede i dva poraza

Ženska kadetska reprezentacija BiH na EHF Championship U17 B Women u Azerbajdžanu je osvojila peto mjesto među 10 reprezentacija, završivši natjecanje s četiri pobjede i dva poraza. Loše je BiH otvorila turnir, u prvom kolu je visoko poražena od favorizirane Slovenije s 27:41, a potom izgubila očito odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale protiv Litve - 37:40.

U nastavku natjecanja pobijeđeni su Azerbajdžan (61:17) i Gruzija (38:20). Osvajanjem trećeg mjesta u A skupini bh. vrsta se s predstavnicama iz B skupine borila za plasman od 5. do 8. mjesta i bila uspješna. U prvoj utakmici nadigrala je Grčku s 32:30, a u borbi za peto mjesto i Izrael 32:31. Ako se gleda ukupni omjer pobjeda i poraza, nastup je bio uspješan, no uoči polaska na put izbornik Fuad Mahmutović je priželjkivao drugo mjesto u skupini, što se nije ostvarilo, prije svega, zbog lošeg prvog poluvremena protiv Litve u drugom kolu, koje je bh. vrsta završila s osam pogodaka minusa, što se boljom igrom u nastavku nije moglo nadoknaditi. Kao hendikep valja navesti i podatak da je, radi ušteda, putovalo 14 umjesto 18 igračica, a moramo primijetiti da je bio i neobičan odabir izbornika Mahmutovića, od 14 igračica pet je bilo iz Sloge (Gornji Vakuf-Uskoplje), odnosno ekipe koju je on vodio.

Kako se na okupljanje od pozvanih 35 igračica odazvalo čak 29, dojam je da je Mahmutović mogao "prošarati" sastav. U utakmici za peto mjesto protiv Izraela najviše, sedam pogodaka postigla je Azra Letić, mlada rukometašica Izviđača iz Ljubuškog, Ivana Bobić dodala je šest, Sarah Hadžiabulić pet, Nejla Maglajkić i Šejla Kasumović po četiri, Ema Dadić tri, Erna Pajić, Nina Burazor i Vildana Bajrić po jedan pogodak. Za najbolju igračicu utakmice proglašena je Azra Letić, inače najbolja strijelkinja reprezentacije s 42 pogotka, odnosno sedam po utakmici. Da je riječ o iznimnom talentu, svjedoči i podatak da je Letić prethodno s uspjehom nastupala i za juniorsku U19 vrstu. Usporedno s, da tako kažemo, drugim razredom mladih rukometašica, održano je i prvenstvo Europe za kadetkinje. Od reprezentacija iz okružja najbolja je bila Hrvatska - četvrta, potom Srbija šesta.... Od reprezentacija iz U17 B, bolja od BiH je Slovenija, a lošije Kosovo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije