MATEO, STRPLJENJA!

Kovačiću, moraš Modriću pomoći da ispuni obećanje predsjedniku Reala!

30.08.2017.
u 20:30

Mateo ima tek 23 godine, a već je dotaknuo nogometne visine. Zapravo, sam vrh. Igra u madridskom Realu, najboljem klubu na svijetu, osvaja brojne trofeje, a u džepu već ima dva naslova Lige prvaka

Bilo je to prije nešto više od pet godina, Dinamovi navijači počeli su govoriti da u mlađim uzrastima postoji jedan veliki talent, Alen Halilović. Odlazio sam u to vrijeme na utakmice kadeta i taj klinac zaista je odskakao, s loptom je činio čuda. Jednom sam ga zaustavio poslije tekme, čestitao mu i rekao da nisam dugo vidio tako talentiranog igrača, na što mi je on odgovorio da ima jedan još i bolji.

Alen talent, Mateo genijalac

– Mateo Kovačić! On je nešto stariji od mene, igrali smo zajedno na jednom turniru i to što je on tamo radio, nisam nikad vidio – rekao mi je Halilović.

Kova je u to vrijeme već bio priključen prvoj momčadi Dinama, znao sam za njegov talent, ali tada još nisam shvaćao kolikih je razmjera. No, ono što je bitno u cijeloj priči, čak i bitnije od samog talenta, jest da je Mateo bio jak u glavi. “S lakoćom činiti ono što je drugima teško je talent.

Činiti ono što je talentiranima nemoguće je genijalno”, rekao je jednom švicarski filozof i pjesnik Henri Frederic Amiel. A upravo ta misao u ovoj priči razdvaja ova dva igrača s početka priče. I zato je Halilović ostao talent, a Kovačić postao genijalac.

Mateo ima tek 23 godine, a već je dotaknuo nogometne visine. Zapravo, sam vrh. Igra u madridskom Realu, najboljem klubu na svijetu, osvaja brojne trofeje, a u džepu već ima dva naslova Lige prvaka, koju nisu osvojili ni velikani poput Zlatana Ibrahimovića, Ronalda, Patricka Vieire, Francesca Tottija, Dennisa Bergkampa...

I dok bi mnogi bezuvjetno uživali u toj činjenici, pa makar i sjedili na klupi, Mateo nije takav. Iako mu je lijepo u Realu, hrvatski nogometaš teško se miri s činjenicom da ipak (još uvijek) nije prvi izbor jer Zidane preferira Modrića, Kroosa i Casemira. Nakon sjajne predsezone u kojoj je igrački odskakao, na prvoj službenoj utakmici, onoj protiv Manchester Uniteda u Europskom superkupu, sjedio je na klupi. Iako je njegova momčad osvojila trofej, Kova nije bio zadovoljan, kamere su zabilježile njegov tužni pogled koji je odlutao nekamo u daljinu.

S konja na magarca

Već tada su inozemni mediji počeli objavljivati napise da će otići iz Reala, ali onda je opet dočekao svojih pet minuta te još jednom pokazao svoju genijalnost. U dvomeču s Barcom bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje novog pehara jer je Lionela Messija, jednog od najboljih u povijesti, učinio nevidljivim. Još se prepričava kako je Kovačić nakon tih utakmica navečer došao doma pa iz džepa izvadio novčanik, ključeve, mobitel i – argentinskog nogometnog čarobnjaka.

Navijače je oduševio, medije također, a i Zidane je svjestan kakav dijamant ima u svlačionici. No, u Realu nema garancija, to je klub pun zvijezda, zbog čega i jest najbolji na svijetu. Do kraja prijelaznog roka ostalo je još malo, trener je izjavio da je jako zadovoljan kadrom, ali da je do 31. kolovoza sve moguće. Poznato je da se za našeg veznjaka trgaju veliki klubovi poput Liverpoola i Juventusa, nude se basnoslovni iznosi, obećavaju se velike, najveće uloge u momčadi. Ali Kova mora biti svjestan da od Reala većeg nema. Uz dužno poštovanje prema drugima, svaka promjena bila bi s konja na magarca. Razočaranja poput onoga nakon utakmice s Manchester Unitedom sigurno će biti, ali Mateo mora biti strpljiv. Jer, genijalnost koju posjeduje jednog dana vodit će ga do toga da će biti nositelj tako velikog kluba.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije