Rastanak Uprave kluba i Krunoslava Rendulića

Kraj jedne ere: Rendulić više nije trener Zrinjskog

17.11.2023.
u 21:05

Renduliću je presudio poraz od Veleža u Vrapčićima koji je slavio s 3:0. Bila je to utakmica u kojoj Zrinjski nije pokazao ništa, bolan poraz od gradskog rivala koji je, očito, bio okidač za članove Uprave

Krunoslav Rendulić više nije trener Zrinjskog. Trenutačno najuspješnijem treneru u povijesti Zrinjskog, treneru koji je prvi s mostarskim klubom osvojio dvostruku krunu u BiH te momčad uveo u grupnu fazu Konferencijske lige, došao je kraj na klupi Plemića. Ta vijest nije posebno iznenadila ljude u nogometnim krugovima, s Rendulićem završava i jedna prilično uspješna era mostarskog kluba, piše Večernji list BiH.

Presudan poraz

Renduliću je presudio poraz od Veleža u Vrapčićima koji je slavio s 3:0. Bila je to utakmica u kojoj Zrinjski nije pokazao ništa, bolan poraz od gradskog rivala koji je, očito, bio okidač za članove Uprave. Ipak, sigurno sama ta utakmica nije mogla biti razlog za završetak suradnje. Zrinjskom je išlo solidno dugo vremena na tri fronte, ali u klupskoj su Upravi procijenili kako je rezultat u posljednje vrijeme na nezadovoljavajućoj razini. Dojam je kako je ovo više odluka za budućnost, jer u Zrinjskom očito ne smatraju kako s Rendulićem u nekom skorijem vremenu ne mogu stvari podignuti na višu razinu. Zrinjskom je u ovoj sezoni imperativ obrana naslova prvaka, klub se nalazi na 3. mjestu Premijer lige BiH i iza vodećeg Borca ima već veliki minus od 9 bodova. Bez obzira na utakmicu manje, to će biti teško dostižna razlika za Plemiće. Drugoplasirano Sarajevo ima bod više od Zrinjskog. Jednostavno, bodovna razlika u domaćem je prvenstvu za Zrinjski postala, izgleda, prevelika i Rendulić je, očito, platio cijenu za to. Zrinjski je na gotovo svim europskim utakmicama djelovao dobro. U onoj protiv AZ Alkmaara napravio je povijesnu pobjedu s nevjerojatnim preokretom.

Stvari se u ovom klubu odvijaju jako brzo, nova utakmica, hercegovački derbi sa Širokim dolazi (ranije odgođeni susret 6. kola Premijer lige BiH) već u srijedu, 22. studenoga. Bilo kako bilo, Zrinjski je u jako nezgodnom trenutku ostao bez trenera, u trenutku kada se moraju zbiti redovi te odigrati posljednja faza prvenstva pred odlaska na stanku i dvije preostale utakmice u Konferencijskoj ligi. U Zrinjskom, očito, za trenere postaje sve teže raditi. Apetiti i ambicije jako su narasli.

Pisao povijest

Rendulića će se uglavnom pamtiti po uspjesima. Zamjerat će mu se, možda, tvrdoglavost i nemogućnost na kompromise, ipak, takve stvari spadaju u trenerski stil vođenja momčadi i one nužno ne znače kako su loše. Ipak, nitko mu neće moći osporiti kako je do ovog trenutka, prema postignućima, najuspješniji trener Zrinjskog, trener koji je klub vodio na nove razine. Nikad prije Rendulića Zrinjski nije osvojio dvostruku krunu, nikad ni jedan bh. klub nije igrao grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Samim time Rendulić se upisao i u povijest bh. nogometa. Kada govorimo o značajnoj povijesti, sada već bivši trener Plemića uglavnom ju je pisao. Zbog svega spomenutoga, bez obzira u kakvouse tonu Zrinjski razišao s Rendulićem, ovaj trener zaslužuje zahvalu kako ljudi iz Uprave tako i mostarskih navijača.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije