Gabela

Lavovi krenuli s pripremama za novu sezonu

13.06.2018.
u 08:25

S pripremama za novu sezonu započeli su nogometaši GOŠK-a iz Gabele. Prvi proziv hita prošle sezone počeo je u svlačionici obraćanjima čelnika kluba predsjednika Luje Ilića i sportskog direktora Andrije Jurkovića te šefa stručnog stožera Feđe Dudića i pitanjima igrača oko rješavanja nekih statusnih problema, registracije, stanova, radne dozvole i slično. Uslijedilo je mjerenje pa izlazak na pomoćni teren stadiona “Perica Pavlović”, zajedničko slikanje i prvi trening.

Najavljena pojačanja

Na prvoj prozivci bilo je dvadesetak nogometaša, predsjednik kluba Lujo Ilić najavio je još četiri - pet pojačanja, što bi uz postojeći kadar te igrače koji su dobili nešto dulji dopust kao Stjepan Vego, trebalo biti dovoljno za sezonu u kojoj su pred GOŠK-om veliki izazovi – potvrđivanje rezultatskog uzleta iz drugog dijela prošle sezone te obilježavanje stogodišnjice kluba. Govoreći o početku priprema Dženam Zaimović, pomoćni trener kaže:

- Prvi radni dan u novoj sezoni nedostajala je nekolicina igrača, priključen je određeni broj mlađih igrača, tu je i nekoliko pojačanja, a očekujemo još nekolicinu igrača. Očekuje se da ćemo do petka kompletirati sastav - ističe trener Zaimović te na upit, što se poslije uzleta na kraju prošle sezone, od GOŠK-a može očekivati u novoj, kaže: - Da, posebice smo dobro igrali u završnom dijelu sezone. Nova sezona, novi izazovi, nedostaje nekoliko kvalitetnih igrača koji su napustili klub, vidjet ćemo, kakva će biti pojačanja, a realnost je neko od mjesta u sredini tablice.

Navijači će pitati, može li se više, među veliku četvorku? - Treba biti realan jer zbog proračuna kluba realno ne možemo ići među 4 - 5 klubova, ali sigurno ćemo dati sve od sebe da budemo blizu najjačih. Znam dečke, ne bi ni u idućoj sezoni trebalo biti problema.

Još nije utvrđen konačni sustav natjecanja, kako je vaše mišljenje o trokružnom sustavu koji se sada zagovara? - Svaki sustav ima nekih pozitivnih i negativnih strana. Dosadašnji sustav ostavljao je puno prostora za moguće malverzacije. Bilo je nekoliko ekipa, koje su rano gubile interes za natjecanje, klubovi nisu mogli u Europu, a nisu mogli ni ispasti pa su gubili natjecateljski žar, teško je bilo stimulirati igrače. Upravo zbog toga, ja sam za trokružni sustav, mislim da će biti realniji, da će dulje držati natjecateljski adrenalin, kod igrača i klubova.

Produljili ugovor s Ankovićem

Što se igračkog kadra tiče, proteklih dana nove ugovore s GOŠK-om, potpisali su napadač Luka Anković na dvije godine, zatim vratar Dalibor Kozić na godinu dana pa dva nova igrača – Vedin Kulović, koji je pristigao iz mostarskog Veleža i Elvedin Aletić koji je stigao iz Orašja. Prve profesionalne ugovore potpisali su juniori – Antonio Raguž i Anđelo Kordić. Stjepan Vego je dobio odobrenje za nekoliko dana dopusta, a po dolasku i on će potpisati ugovor s Gabeljanima, kao i Dino Deak, koji zbog ozljede još nije počeo s radom. Prema planu priprema, GOŠK će u Gabeli vježbati od 29. lipnja, nakon čega ekspedicija seli na Kupres gdje će obaviti drugu fazu priprema. Dogovorene su i dvije provjere protiv Željezničara, 25. lipnja te Radnika 8. srpnja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije