otvoreno priznao

Mourinho veliki fan mladog nogometaša podrijetlom iz BiH

José Mourinho
Reuters/Pixsell
03.11.2022.
u 13:08

"Mislim da će sljedeći biti Benjamin Tahirović", glasio je Mourinhov odgovor na pitanje tko će biti sljedeći Romin talent da uđe u prvi tim, prenose Nezavisne.

Na pres konferenciji uoči utakmice Lige Europe, Jose Mourinho su novinari pitali tko će biti idući mladi igrač kojeg će lansirati, iskusni trener je izabrao nogometaša podrijetlom iz BiH sa švedskom putovnicom. 

Mourinho je tijekom karijere trenirao mnoge sjajne igrače, stekao je ogromno iskustvo i zna kako prepozanti talentiranog igrača što je pokazao nebrojeno puta u prošlosti.

Portugalski stručnjak je u posljednje vrijeme promovirao nekoliko mladih igrača koji su postali dio prvog tima Vučice, prije svih to se odnosi na 20-godišnjeg Nikolu Zalevskog te 18-godišnjeg Kristijana Volpata.

"Mislim da će sljedeći biti Benjamin Tahirović", glasio je Mourinhov odgovor na pitanje tko će biti sljedeći Romin talent da uđe u prvi tim, prenose Nezavisne. 

Tahirović je 2003. godine, igra na poziciji srednjeg veznog. Rođen je u Švedskoj, ali je podrijetlom iz BiH. Već sada i posjeduje putovnicu BiH, što je u nogometno svijetu važno. 

Roma ga je dovela u svoje omladinske selekcije u veljači 2021. godine iz Vaslunda, do sada je za Primaveru, odnosno mladi tim "Vučice" skupio 44 nastupa uz tri gola i četiri asistencije.

Tahirović već neko vrijeme trenera s prvim timom, još uvijek nije debitirao, ali je na posljednje tri utakmice Serije A bio na klupi i pitanje je trenutka kada će mu Portugalac dati priliku. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije