Prva liga FBiH

Na Bjelavama se “kuje” ili gubi Premijer liga

04.06.2016.
u 07:00

Nakon što su u prethodnih 29 kola odigrane 232 utakmice, danas je na rasporedu igranje osam preostalih. Od tih osam, šest nemaju nikakvu rezultatsku važnost, jer se na ljestvici ništa dramatično neće promijeniti.

Metalleghe zaostaje bod

Praktično su još prije 6 – 7 kola iz lige ispali Branitelj, Podgrmeč i Sloga, kolo - dva kasnije “iselili” su iz lige i teorijski. Danas će oči ljubitelja nogometa biti uprte u Goražde i u Čapljinu. Ustvari, bit će nevažno kako će završiti susret Goražde – Metalleghe, ako Zvijezda “pokupi” tri boda na Bjelavama. Jer, momčad iz Gradačca, uoči utakmice ima 59 bodova, Metalleghe zaostaje jedan bod. Zvijezda bi izborila povratak u Premijer ligu (iz koje je lani ispala) i ako izgubi, pod uvjetom da Jajčani uz studenu Drinu ne osvoje više od boda . U tom bi slučaju oba kluba imala po 59 bodova, ali Zvijezda je bolja u međusobnim susretima (5:0, 0:1). Gradačačanima osvajanje samo boda ne jamči naslov – jer Metalleghe bi mogao osvojiti tri. Jajčani su (čini se) porazom prije dva kola u Gabeli izgubili izglede za prvo mjesto, ali tko zna... Ono što je uspio Gošk protiv njih, možda može učiniti i Čapljina protiv Zvijezde. Nakon poraza Metalleghea na Podavali, iz Gabele su “razglasili” svijetu da su ih Jajčani pokušali “podmazati”, ali oni (eto) nisu pristali...

“Narukvica”

Ali ne taje da su primili “narukvicu” koju su “za iznimno zalaganje” darovali iz Zvijezde. Hoće li danas netko nekoga pokušati stimulirati ne znamo, ali to nije isključeno. S tim da je “kupovina” bodova kazneno (ne)djelo, dok je stimuliranje nekoga za jače zalaganje dopušteno (mada ne baš moralno).

U preostalih šest utakmica igrat će i nadigravat se: Sloga – Podgrmeč, Gošk – Bosna, Branitelj – Novi Travnik, Orašje – Jedinstvo, Bratstvo – Rudar i Budućnost – Radnički. Obzirom da nikome ne gori pod nogama, očekivati je dobar nogomet. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije