Široki Brijeg

Na prvom treningu 18 igrača

08.06.2016.
u 10:00

Točno u 18 sati na kampu SC “Musa - Karačić” okupili su se nogometaši Širokoga Brijega i bez velikog uvoda i uobičajenih “govorancija” odmah počeli trenirati. U odnosu na nedavno završenu sezonu na prozivci trenera Slavena Muse i pomoćnika Marija Bazine, trenera vratara Nikole Marića (koji je i dalje ostao u ulozi trećeg vratara, iako su mu ovo 41. pripreme u karijeri!), te kondicijskog trenera Damira Crnjca, nije bilo Mateja Karačića, Davora Landeke i Dine Kresingera, što smo znali (i objavili u Večernjaku još prije nekoliko dana).

Pehar napustio Pecaru

Njima je istekao ugovor, a nije bilo dogovora o nastavku suradnje.

No, nije se pojavio ni Mate Pehar, o čemu se također “šuškalo”. Pehar ima ugovor još godinu dana, ali je u dogovoru s ljudima u klubu dobio papire i napustio Pecaru.

Koliko smo saznali, “puklo” je između njega i struke koja nije bila zadovoljna njegovim odnosom prema radu.

A Pehar nije bio zadovoljan minutažom i komunikacijom s trenerom i pojedinim suigračima. Na prozivci i treningu nije bilo ni bivših “posuđenika” iz Rijeke, Joze Špikića i Goodnes Ajayija, koji su se vratili pod “zapovjedništvo” Matjaža Keka.

Širokobriježani bi pak bili sretni ako bi se Ajayi ipak vratio na Pecaru jer je završnicu prvenstva odigrao po ukusu struke i gledatelja.

Na treningu nije bilo ni Zvonimira Kožulja koji se nalazi u Japanu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Izostao je i Pandža:

- Pandža će propustiti prvi trening jer ima ispit na fakultetu, objasnio je trener Širokog Brijega Slaven Musa.

Slavko Bralić samo se pojavio na prozivci, ali ne i trenirao. On još uvijek osjeća posljedice operacije ramena, pa će se u rad uključiti kasnije...

Lončar pojačao vezni red

Jedini novi igrač bio je povratnik s posudbe u Neretvanac, mladi vezni igrač Stipe Lončar.

Dakle, prvi trening odradili su: Antonio Soldo i Luka Bilobrk (vratari) i Nikola Marić (trener vratara i treći vratar) te igrači u polju: Dino Ćorić, Slavko Brekalo, Danijel Kožul, Stipo Marković, Josip Barišić, Ivan Sesar, Jure Ivanković, Josip Ćorluka, Stipe Lončar, Ivan Baraban, Wagner Santos Lago, Ivan Crnov, Luka Menalo, Ivan Krstanović i Ivan Buhač.

Uz ovih osamnaest, te Pandžu, Bralića i Kožulja momčadi će se pridružiti netko od igrača iz omladinskog pogona (zbog kvote mlađih, na kojoj su sada samo Lončar, Ćorluka i Menalo).

Tko će stići od pojačanja još se ne zna, ali sportski direktor Dalibor Šilić ne krije da na tom planu nešto “rovari”. Prvih tjedan treninzi će se održavati na Blatu, pa slijedi tjedan rada na Kupresu.

Prva utakmica Europske lige igra se 30. lipnja (izvlačenje u Nyonu je 20. lipnja). Širokobriježani će igrati samo dvije pripremne utakmice – 22. lipnja protiv Cibalije, 25. lipnja protiv Mostara, obje na SC “Musa - Karačić” na Blatu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije