Premijer liga BiH

Neretljak nastoji ohrabriti slabe lavove

30.09.2018.
u 09:34

Nevolja ne pita za vrijeme. Upravo u takvoj situaciji našao se GOŠK uoči teških prvenstvenih ispita, protiv Željezničara u Sarajevu i Zrinjskog u Gabeli. Između tih dviju utakmica je i također važan kup-susret protiv TOŠK-a u Tešnju. Iza Gabeljana je 6 prvenstvenih utakmica bez pobjede i jedan uspješan nastup u Kupu. Za razliku od Kupa, gdje se situacija odvija prema planu, u prvenstvu je razvoj događaja daleko od željenog. Pretposljednje mjesto i samo sedam osvojenih bodova u 11 odigranih utakmica zatekli su novog trenera Matu Neretljaka poslije “abdikacije” Feđe Dudića. Na terenu nekada borbeni Mato praktički je u minutu do 15 sati, u petak, upao na trening u posljednje vrijeme anemičnih lavova.

- Na prvom treningu kroz rad upoznavao sam igrače, a na treningu u subotu ujutro o momčadi sam saznao nešto više. Odmah da kažem, momčad ima potencijala, međutim, kada vas dulje vrijeme ne prate rezultati, onda se uvuku nemir i nesigurnost. Do reprezentativne stanke nastojat ćemo osvježiti ekipu, izvući što se može, pa onda iskoristiti stanku i što bolje se pripremiti za završni dio sezone - kaže Neretljak pa na upit kako liječiti slabu realizaciju nastavlja:

- Ne igramo mi treneri da bismo znali čarobnu formulu. Rasnih napadača je malo, imaš to što imaš i iz toga moraš izvući maksimum. Treba iz svakog igrača izvući maksimum - dodao je.

Željezničar je protivnik protiv kojega GOŠK u prvenstvu nije osvojio ni bod.

- Kao i mi, i Željezničar je u rezultatskoj krizi, no, bez obzira na to, protiv nas je favorit. Znamo što je i tko je Željo, ne putujemo u Sarajevo sa, što se kaže, bijelom zastavom, borit ćemo se, nastojati izvući pozitivan rezultat. Znam, neće to biti lako, već su u prošlom kolu na svom terenu imali kiks, sve će poduzeti da se to ne ponovi. Možda baš u tome leži naša prilika, mišljenja je trener Neretljak koji se naizgled hrabro prihvatio teškog posla. Što se sastava tiče, novi trener Gabeljana konstatira kako se na to ne treba izvlačiti. Utakmica Željezničar – GOŠK igra se danas na Grbavici, a počet će u 19 sati.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?