Premijer liga BiH

NS BiH sucima bi trebao kupiti naočale za vid jer "nisu vidjeli" trojac u dubokom zaleđu

storyeditor/2023-10-19/boracccccc.png
20.10.2023.
u 18:35

Sarajevo je povelo u Banjoj Luci u 68. minuti. U 95. minuti Zoran Kvržić poravnao je na 1:1. Zaleđe? Ma, vidjelo se s Mjeseca. Ne! Vidjelo se s Marsa!

U srijedu je igrana zaostala utakmica 2. kola Premijer lige BiH, a u drugome derbiju toga dana (prvi su, i to gradski derbi, odigrali pod Bijelim brijegom u Mostaru Zrinjski i Velež) na banjolučkom Gradskom stadionu sastali su se trenutačno vodeći Borac i Sarajevo. Nije bilo pobjednika, završilo je 1:1. Ostalo je još odigrati zaostalu utakmicu 6. kola, derbi Zrinjskog i Širokog Brijega. NS BiH odredio je datum igranja – 22. studenoga, piše Večernji list BiH.

Pod povećalom

Banjolučka utakmica bila je pod povećalom zbog "nategnutih tenzija" koje prate sve susrete Borca i Sarajeva, zbog ranijih incidenata, prekida, navijačkih prepucavanja i medijskih odjeka. Posebice su pod povećalom bili suci jer dojam i statistika kažu da banjolučki klub uživa "specijalne" simpatije i jasnu pomoć sudaca i inih službenih osoba kroz aktualno prvenstvo, ali i godinama ranije. Sve se to povezuje i s činjenicom da je aktualni predsjednik NS-a BiH Vico Zeljković bivši predsjednik Borca, ujedno i nećak predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Već smo pisali o ovoj temi, naglasivši da statistike kažu kako je Borac privilegiran. Naveli smo samo "segment žuti i crveni kartoni" te podatak da su od početka sezone igrači Borca dobili mnogo najmanje kartona od svih klubova. Isto je bilo i lani. Još je zanimljivije da su na svakoj (baš svakoj!) utakmici Borca dobili manje kartona nego igrači protivnika! Nismo naveli broj jedanaesteraca, ali napamet znamo da ih je puno više "za" nego "protiv" banjolučkog kluba.

Dojam je i da se svi ili gotovo svi suci koji sude Borcu trude da ga "malo poguraju". Dovoljno je pogledati snimke utakmica. Još kad to pogledaju ljudi koji su bivši suci i koji više vide od običnih smrtnika, kao jedan kojega smo pitali za mišljenje, pa je rekao:

- Često su to sitnice, ali (recimo) da suci "ili - ili" situacije sude u korist Banjolučana. Ma, puno sam vam rekao, a ne bih smio... Nemojte mi napisati ime!

- Neću, ne bojte se...

Činjenica je da se Borcu suci često "ulizuju", ali nismo čuli da je neki sudac oštetio Borac.

I protiv Sarajeva dojam je sličan... Kad je Sarajevo povelo (Ajdin Hasić, 68.), gledateljima se činilo da se kriterij suđenja promijenio u korist domaćina (auti, korneri, prekršaji...). Sedam minuta produžetka činilo se previše, a dojam je da bi produžetak bio kraći da su domaći vodili 1:0, a ne gosti. Ali ne – ipak je gost imao prednost od 0:1. U 95. minuti Zoran Kvržić poravnao je na 1:1. Zaleđe? Ma, vidjelo se s Mjeseca. Ne! Vidjelo se s Marsa! Trojica igrača Borca bila su u dubokoj "zaleđini", ali suci to "nisu vidjeli". Gol je priznat! Koje li je samo ocjene dao kontrolor suđenja Husein Terzić (Travnik) Mateu Musi, Hasanu Naniću i Goranu Ilinčiću... Vjerujemo i sigurni smo – veće od "osmice".

Više od riječi...

Kad su treneru Sarajeva Simonu Rožmanu novinari pokazali snimku zaleđa, čovjek je samo zakolutao očima i nije mogao ništa reći. Jer, suđenje je zabranjeno komentirati! A mi ćemo reći: zaleđe je bilo "veće od Keopsove i Kefrenove piramide. Zajedno!". Rožman je ipak izustio:

- Neka slike koje mi pokazujete kažu više od riječi...

A uvijek smireni domaći trener Vinko Marinović "guslao" je nešto o prvom pa o drugom poluvremenu:

- Bila je obostrano dobra igra, ali Sarajevo nam do odmora nije zaprijetilo. U nastavku Sarajevo je povelo iz naše velike pogreške, a mi pokušali izjednačiti. Uspjeli smo i to zaslužujemo...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije