Toni Karačić

“Ovdje nema lakih protivnika”

 Toni Karačić
14.12.2016.
u 09:00

Juniorska reprezentacija BiH igrat će u skupini 5 elitnog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. protiv aktualnog europskog prvaka Francuske, te Izraela i Bugarske. Domaćin turnira je Francuska od 22. do 28. ožujka iduće godine, odlučeno je na jučerašnjem ždrijebu elitnoga kruga i kvalifikacijskih skupina za EP 2018. u Nyonu. Plasman na EP U17 u lipnju 2017. u Gruziji izborit će 7 pobjednika u skupinama, a bh. nade nisu bile miljenici sreće jer igraju protiv branitelja naslova.

- Francuska je blagi favorit u skupini, ali u elitnom krugu ne postoje laki protivnici. Sve ekipe imaju kvalitetu i nisu se slučajno plasirale u ovu fazu natjecanja. Trebamo se što kvalitetnije pripremiti i dobro bi nam došlo 4 do 6 prijateljskih utakmica kako bismo bili što uigraniji, rekao je izbornik bh. juniora Toni Karačić.

BiH će biti domaćin turnira od 23. do 28. ožujka 2017. godine. Sve reprezentacije raspoređene su u 8 skupina, a najboljih 15 plasirat će se na EP u svibnju iduće godine u Hrvatskoj.

- Domaći teren nije prednost jer stvara još veći pritisak. Sve uspjehe ostvarili smo u inozemstvu, ali to ne mora ništa značiti. Englezi su apsolutni favorit ne samo elitnog kruga nego vjerojatno i EP-a te će biti teško protiv njih. Borit ćemo se za drugu poziciju s Češkom i Slovenijom, naglasio je izbornik bh. kadeta Sakib Malkočević.

Juniorska reprezentacija BiH je u skupini 11 s Francuskom, Gruzijom i Andorom, a kvalifikacijski turnir bit će održan od 8. do 14. studenoga 2017. u našoj zemlji. Izbornik Toni Karačić smatra kako nas čeka lakši posao u novom ciklusu nego u elitnom krugu.

- Možemo očekivati plasman u elitni krug. Nastupamo s generacijom nogometaša koja je pokazala kvalitetu u U17 reprezentaciji i vjerujem da ćemo ga potvrditi i u nadolazećim kvalifikacijama, izjavio je izbornik U19 BiH Toni Karačić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?