LASK - Zrinjski 2:1

Odluka o ulasku Plemića u Europsku ligu past će u Mostaru

24.08.2023.
u 23:03

Nogometaši Zrinjskog poraženi su na gostovanju kod LASK-a u sklopu play-off runde Europske lige. Zrinjski je izgubio 2:1. Po onome što su Mostarci pokazali na početku utakmice, činilo se kako će to biti težak poraz, ali na kraju Zrinjski nije ostavio tako loš dojam, dapače, dojam je takav da bi Plemići protiv objektivno dobre momčadi mogli pokazati i bolje izdanje. Za takvo što imat će priliku u uzvratu u Mostaru...

Robert "nažuljao" Zrinjski

Dosta slabo Zrinjski je djelovao u prvom poluvremenu, posebice u uvodnom dijelu utakmice. Mostarci su u početku bili impresionirani, teško su izlazili iz presinga, dok je LASK znao što želi od 1. minute te se tako i postavio. Austrijanci su imali pravu energiju, bili su na svakoj lopti, a opet tehnički dotjeraniji. Brzo je bilo jasno da Zrinjski igra s protivnikom više razine. Kapetan LASK-a Robert Žulj dobro je iskoristio nesnalaženje Ramića u iznošenju lopte. Mladi veznjak Zrinjskog pogriješio je u predaji, a Žulj je nakon odbijanca iskoristio priliku i rutinski zabio. Zrinjski se nakon toga šokirao, igrao je još slabije, teško je prelazio na protivnički dio terena. U ranoj fazi utakmice primijetilo se koliko su Mostarci sporija momčad od LASK-a, posebno su puno problema imali s napadačima i krilima, koji su otvarali dosta prostora igračima iz drugog plana. Zrinjski je primio novi gol u 12. minuti. Ovaj put u predaji je pogriješio Ćorluka koji je loptu naivno pokušao kratko dati kroz sredinu. Opet je lopta došla do Žulja koji je s 20-ak metara pogodio suprotni kut Marićeva gola. Iako to nije bio neki silovit šut, u pitanju je bio precizan udarac, vrataru Zrinjskog Mariću tu se nije moglo ništa zamjeriti, veliki broj igrača donekle mu je pokrio vidokrug. Veći je problem što nitko od veznih igrača Zrinjskog nije išao u blok. Zrinjski je počeo nešto igrati nakon 20-ak minuta, kada je LASK malo fizički izgubio snagu, što je bilo i logično jer tempo u kojem je ova momčad igrala od početka nije bilo moguće očekivati cijelo vrijeme. Zrinjski je, istina, zabio gol u 26. minuti, kada je pred vratara izišao Malekinušić, koji je lijepo zabio, samo što je tom pogotku prethodilo zaleđe... U 35. minuti Batarelo je pokušao ugroziti protivnika nakon kornera glavom, ali to je bio slab šut. Zrinjski je najveću priliku u prvom dijelu imao u 38. minuti. Bila je to odlična akcija po oduzetoj lopti, sve je išlo sjajno, osim same završnice. Ivančić je dobro proigrao Ćužu, koji je od ulaska u prostor, prijama lopte, pa i udarca sve dobro uradio, ali je, umjesto mreže, pogodio vratnicu. U tom trenutku uzdahnulo je više od 1500 navijača Zrinjskog na stadionu u Linzu. Austrijanci su do kraja prvog dijela krenuli i imati probleme u obrani jer Zrinjski je konačno počeo dobivati dvoboje i bio je nešto bolji u skok igri, ali upravo kada se činilo da Mostarci dolaze do zraka, završio je i prvi dio susreta...

Zrinjski je krenuo s postavom: Marić, Senić, Batarelo, Ćorluka, Tičinović, Čanađija, Rami, Ivančić, Ćuže, Malekinušić i Bilbija. Nije toliko iznenađenje bilo to što od 1. minute igra Batarelo, koliko je bilo čudno što od 1. minute starta mladi Ramić. Njega je već na početku drugog dijela zamijenio Stanić.

U drugom dijelu LASK je opet bolje otvorio utakmicu. Imao je nekih 10-ak minuta bolje igre, ali ovog puta Zrinjski nije djelovao tako naivno kao na početku utakmice. Samo je u jednom trenutku Renner pobjegao u prostor pored uspavanog Ćuže, ali to, na sreću za Zrinjski, nije završilo pogotkom. Zapravo, to na kraju i nije bila prava prilika... Ipak, brzo nakon toga trener Zrinjskog Rendulić izveo je spomenutog nogometaša. Dugo nakon toga nije bilo pravih prilika, domaći su imali nekoliko obećavajućih situacija, ali izostali su udarci na gol. Ipak, brzo je Zrinjski sve karte bacio u napad. U igru su ušli Kiš i Sabljić.

Opet gol Bilbije

Urodilo je to plodom u 71. minuti utakmice. Bila je to uigrana kombinacija Kiša i Bilbije. Kiš je s puno osjećaja dao jednu loptu iz slobodnog udarca za Bilbiju, a napadač Zrinjskog je iz prve još bolje tu loptu pospremio u mrežu. Eksplodirao je tada sektor na stadionu u Lizu u kojem su bili navijači Zrinjskog. Do kraja je znatno opao tempo igre, ni jedna momčad nije ostvarila značajnu prednost u igri. Pred golom Zrinjskog opasan je opet bio Žulj kojemu je obranio Marić. Do kraja susreta nije bilo novih golova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?