prva utakmica u novoj sezoni

Posušje i Široki Brijeg otvaraju drugo kolo Premijer lige BiH

03.08.2023.
u 18:08

Kapetan Širokog Brijega momčadi Marijan Ćavar kazao je da su igrači motivirani i spremni za sutrašnju utakmicu i da žele pokazati dobru igru u Posušju.

Prvu službenu utakmicu u novoj sezoni NK Široki Brijeg odigrat će u petak u Posušju na gostovanju kod istoimenog domaćina.

Široki Brijeg, kao ni Posušje, nije igrao utakmicu prvog kola Premijer lige BiH zbog obveza protivnika u europskim kupovima, pa će susret na Mokrom docu biti premijera za novog trenera Širokog Brijega Marijana Budimira.

- Ono što igrači i treneri s nestrpljenjem očekuju je početak službenih natjecateljskih utakmica. Mislim da ćemo protiv Posušja biti dobri i da ćemo znati u svakom trenutku što trebamo učiniti na terenu. Očekujem da će moja momčad biti na dobroj razini i da će igrači znati što treba učiniti u obrani i napadu kako bismo uspjeli ispuniti sve naše zamisli – najavio je utakmicu Budimir.

Osvrnuo se i na prijateljsku utakmicu koje su ove dvije momčadi odigrale u pripremnom razdoblju, a u kojoj su Širokobriježani slavili pobjedu 2:0.

- Pripremne utakmice i službene utakmice su nešto potpuno različito. Iako smo mi uspjeli pobijediti, smatram da je Posušje u toj utakmici bilo ravnopravan suparnik, ako ne i bolji u nekim dijelovima susreta. Imaju dobrog trenera i nekoliko iskusnih pojedinaca, digli su se kao klub na svim razinama i mislim da će ovo biti prava utakmica – istaknuo je trener Širokog.

Dodao je da su Barišić i Benić ozlijeđeni i da neće biti spremni za sutrašnji susret.

Kapetan Širokog Brijega momčadi Marijan Ćavar kazao je da su igrači motivirani i spremni za sutrašnju utakmicu i da žele pokazati dobru igru u Posušju.

- Znamo svi kakva je utakmica protiv Posušja i što ona znači. Svaka utakmica koju smo igrali s njima u protekle dvije sezone bila je tvrda i čvrsta, ali mi se nemamo čega bojati i gledamo sami sebe i nadamo se da ćemo ispuniti sve trenerove zahtjeve. Široki Brijeg uvijek ide na pobjedu, pa će tako biti i protiv Posušja - kazao je Ćavar.

Otkako se Posušje vratilo u Premijer ligu protiv Širokog Brijega igrali su šest utakmica, a omjer je na strani Širokobriježana koji imaju dvije pobjede, dok su ostala četiri susreta završena bez pobjednika.

Susret na Mokrom docu sudit će Antoni Bandić iz Gruda, a utakmica se igra od 21 sat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije