PRIZNANJA

Proglašeni najbolji sportaši Srednjobosanske županije u 2015.

pandza
27.02.2016.
u 14:01

U organizaciji Sportskog saveza Srednjobosanske županije sinoć je u Donjem Vakufu održana manifestacija izbora najboljih sportaša i sportskih ekipa oove županije u 2015.

Epitet najuspješnijeg sportaša u prošloj godini ponio je Bugojanac Amel Novalić, član Taekwondo kluba Bugojno, dok je za najbolju sportašicu proglašena džudistkinja Lolita Furundžija iz JK Vitez.

Nogometaš Ivan Rezdeušek iz NK Travnik i nogometašica Ana Bojnić iz ŽNK Mladost Nević-Polje bili su najuspješniji u ekipnim sportovima. 

Nagradu publike, koju tradicionalno dodjeljuje portal hronika.ba, dobio je  član Košarkaškog kluba Promo iz Donjeg Vakufa Nedim Mustafica.

Najuspješnija kadetska ekipa u muškoj konkurenciji je Košarkaški klub Novi Travnik, a u ženskoj ŽNK Mladost, dok su kod juniora najbolji bili nogometaši NK Metalleghe BSI iz Jajca, te kod žena odbojkašice OK Vitez.

Najbolja seniorska muška ekipa je Košarkaški klub Promo iz Donjeg Vakufa, a kod žena nogometašice ŽNK Mladost.

Najuspješnija ekipa, u kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjem, je Klub sjedeće odbojke "Iskra" Bugojno.

Najuspješniji trener iz ekipnih sportova je Velimir Suban iz ŽNK Mladost Nević-Polje, a pojedinačnih Ivan Stojak iz JK Vitez. 

Najuspješniji sportaš u kategoriji sportaš sa tjelesnim oštećenjem iz ekipnih sportova je odbojkaš Aldin Batić iz KSO Iskra Bugojno, a pojedinačnih šahista Nihad Ohran iz ŠK Iskra Bugojno.

Najuspješnija kadetkinja iz ekipnih sportova je nogometašica Vina Crnoja iz ŽNK Mladost, a pojedinačnih karatašica Nedžmina Varupa iz KK Mladost Vitez.

Kod kadeta iz ekipnih sportova najbolji je košarkaš Kristijan Janković iz Novog Travnika, a pojedinačnih džudist Filip Stojak iz Viteza.

Kod juniorki, pojedinačno, najuspješnija je karatašica Amina Tahirović iz Travnika, a iz ekipnih sportova odbojkašica Matea Čuturić iz Viteza.

Za najboljeg pojedinca u kategoriji juniora proglašen je boksač Ivan Guzina iz Novog Travnika, a iz ekipnih sportova nogometaš Josip Aščić, član Metalleghe BSI Jajce. 

Nagrade za životno djelo dobili su Marcel Kučinski, te Elvedin Varupa (posthumno) i Fahrudin Junuzović (posthumno).

Zlatna plaketa uručena je Rašidu Tihaku i rukometašicama Iskre iz Bugojna, srebrena Željku Andriću, a brončana Enveru Đidiću.

Za najboljeg sportskog radnika proglašena je Emsada Batić, predsjednica PD „Koprivnica" Bugojno , a za sportskog novinara SBŽ-a u 2015. Samir Pinjo, novinar Dnevnog avaza.

Izbornik košarkaške kadetske reprezentacije BiH Josip Pandža, dobio je posebno priznanje za osvojeno 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu za kadete.

Posebna priznanja dobili su i karatašica Amina Adilović, sportska-ribolovna društva Vrbas Donji Vakuf i Zlatovčica Jajce, Mila Čavara, Aida i Besim Muminović, karatist Arnes Zahirović, te Amina Abdibegović za uspjeh u taekwondo prvenstvu Balkana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije