PRVAK FORMULE 1

Psi mu zarađuju kao modeli, a on je prešao na vegansku prehranu

15.11.2019.
u 10:15

Na utrci u Austinu Hamilton je završio kao drugoplasirani i to je bilo dovoljno za još jedan veliki trijumf talentiranog Britanca. Tako dvije utrke prije kraja Hamilton ima nedostižan 381 bod, a Bottas je drugi s 314 bodova

Lewis Hamilton (34) često je opisivan kao hedonist i party boy, dečko koji zna uživati u životu, putovati, izlaziti s nekoliko djevojaka, tulumariti, a usprkos tome svoj posao uspijeva obavljati savršeno.

Potvrdio je tako još jednom da je najbolji vozač formule 1 na svijetu jer na utrci za VN SAD-a osigurao je svoj šesti naslov svjetskog prvaka u ovom elitnom sportu.

Na utrci u Austinu Hamilton je završio kao drugoplasirani i to je bilo dovoljno za još jedan veliki trijumf talentiranog Britanca. Tako dvije utrke prije kraja Hamilton ima nedostižan 381 bod, a Bottas je drugi s 314 bodova.

Sljedeća utrka je VN Brazila 17. studenoga, ali za Britanca će biti rutina. Utrka u kojoj će poboljšavati svoju statistiku jer ionako već slavi osvajanje ukupnog naslova.

Tatin osmijeh mu je sve rekao

Prvi naslov Lewis Hamilton osvojio je još 2008. godine, a potom je do tog uspjeha stizao 2014., 2015., 2017., 2018. i sada 2019. godine, a svaki od njih osvojio je u bolidu Mercedesa. Britanac je na listi svih vremena prestigao na drugom mjestu legendarnog Argentinca Juana Manuela Fangija, koji ima pet naslova, dok je vozač s najviše naslova Nijemac Michael Schumacher sa sedam.

– Pucaju me emocije. Čast je biti među takvim velikanima. Kad sam imao šest ili sedam godina, tata mi je rekao da nikad ne odustanem. I sad se osjećam svježe i ne mislim stati – rekao je Hamilton koji je naslov posvetio obitelji, tati Anthonyju, pomajci Lindi i biološkoj majci Carmen.

– Tatin osmijeh sve mi je rekao. Podržavao me od prvog dana, kao što su i Linda i moja mama. Toliko su toga dali kako bih mogao biti ono što jesam i želio sam da budu ovdje zajedno. Reći da sam u sedmom nebu bilo bi preblago, daleko sam iznad toga – rekao je.

A baš je obitelj i zaslužna za Lewisov uspjeh. Naime, rođen je u Stevenageu u Velikoj Britaniji. Kada je imao deset godina, na dodjeli nagrada Autosport približio se glavnom čovjeku McLarena Ronu Dennisu, te mu rekao:

– Jednog dana ću voziti za tebe i želim voziti za McLaren.

U manje od tri godine McLaren i Mercedes-Benz dali su mu ugovor za njihovu akademiju mladih vozača. Nakon toga osvojio je mnogo prvenstava u kategorijama Formula Renault 2.0 UK, Formula 3 i GP2. To ga je dovelo do već spomenutog Rona Dennisa, od kojega je dobio ponudu da vozi za McLaren u sezoni 2007. u Formuli 1.

Nakon što je pristao, postao je najmlađi vozač iz vozačke akademije McLarena koji je došao u Formulu 1. Ali osim toga, u mnogo toga je bio prvi. Kako je dijete rasno miješane obitelji, s ocem crncem i majkom bjelkinjom, Hamilton je često etiketiran kao prvi crni vozač u Formuli 1, a sljedeće sezone ima priliku postati prvi koji će dotaknuti Schumacherovih sedam svjetskih titula.

Što se tiče Hamiltonova života, nije bio previše lagan. Roditelji su mu se rastali kad je imao dvije godine te je živio s majkom i s dvije polusestre Nicolom i Samanthom sve dok nije napunio dvanaest godina.

Njegovi psi zarađuju lijep novac

Tada je počeo živjeti s ocem, maćehom Lindom i polubratom Nicolasom, a prvi dodir s automobilima omogućio mu je otac kada mu je 1991. kupio igračku automobila na daljinsko upravljanje. Tu je krenula njegova ljubav za utrkivanjem. Poznat je po svom agresivnom i zanimljivom načinu vožnje, kao i oštrom ulasku u zavoj. Prije koju godinu postao je vegan i objasnio da mu to omogućuje da bude baš takav vozač.

– Veganska dijeta smanjuje razinu testosterona, a on pridonosi agresivnosti, koja je korisna u utrkama, te također pomaže bržem oporavku mišića, odnosno vraćanju snage – rekao je jednom dr. Rob Child, biokemičar i nutricionist koji je radio za McLaren i Ferrari u Formuli 1.

Bilo kako bilo, Hamilton se okrenuo takvom načinu života koji izgleda da funkcionira. Osim toga u svom timu ima nekoliko ljudi od povjerenja. Jedna od njih je i Andrea Cullen. Ona se brine o hrani, energetskim napicima, vožnji Lewisa na utrke, njegovu psiho-fizičkom stanju. Vodi ga kroz karijeru, ali i brani u medijima. Njegov imidž razuzdanog hedonista nije istinit, kaže ona.

– Provela sam s njim cijelu godinu i možda smo partijali četiri puta. On povremeno radi lude stvari, ali ne više od prosječnog čovjeka– rekla je 2016. kada je Hamilton ostao bez naslova koji je osvojio Nico Rosberg.

Kakav god da Hamilton bio, najbolji je u onom što radi i jedino to mu je bitno. Sebe je zbrinuo, ali zbrinuo je i svoje pse. Zanimljivo je kako njegovi engleski buldozi Coco i Roscoa zarađuju novca. Pas kao model zarađuje oko 700 dolara na dan (oko 4300 kuna), a na društvenoj mreži ga prati 142.000 ljudi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije