SRAMOTNA ODLUKA

Skandal na kraju Svjetskog prvenstva: O ovome što su napravili Hrvatima nakon zlata još će se pričati

vaterpolo Hrvatska
David Damnjanovic/PIXSELL
17.02.2024.
u 18:26

Ako je itko zaslužio dobiti nagradu za najboljeg na turniru, onda je to svakako bio hrvatski vratar

Hrvatska vaterpolska reprezentacija prvak je svijeta. Pobjedom 15:13 nad Italijom nakon boljeg izvođenja peteraca hrvatski su vaterpolisti stigli do trećeg zlata za hrvatsku na SP-ima, nakon Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine.

No, hrvatska se imena nisu našla na popisu najboljih pojedinaca ovoga turnira. 

Naime, iz World Aquaticsa, svjetske federacije vodenih sportova, nagradu za najboljeg igrača turnira odlučili su dati Francescu Di Fulviju. OK, s time se još čovjek nekako i može složiti, jer Di Fulvio je praktički sam nosio Talijane do finala.

Najbolji strijelac turnira je francuski vaterpolist Thomas Vernoux. Niti tu se nema što za reći, jednostavno je zabio najviše golova. Ali, dati nagradu za najboljeg vratara ikome drugome osim našem Marku Bijaču je... Reći ćemo, smiješno.

Najbolji vratar Svjetskog prvenstva u Dohi 2024. godine po izboru World Aquaticsa je talijanski čuvar mreže Marco Del Lungo.

Marko Bijač je zaslužio biti najbolji zbog svega što je obranio na turniru. Nisu poznata imena ljudi koji su odlučivali o pojedinačnim nagradama za najboljeg igrača i vratara...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?