Humanitarni rukometni spektakl u Grudama

Veliko hercegovačko i grudsko srce za Ivana

rukomet
Foto: Marko Knezović
02.02.2015.
u 10:53

Oboreni su svi grudski rekordi u broju gledatelja, broju prodanih ulaznica...

U spektakularnoj međudržavnoj utakmici pred oko 2000 gledatelja, rukomatašice zagrebačke RK Lokomotive, aktualne hrvatske prvakinje i pobjednice kupa, te sudionice Lige europskih prvakinja, svladale su HŽRK Grude Autoherc 33:22 (15:11), trenutačno najbolju žensku ekipu u BiH i jesenske prvakinje u Premijer ligi BiH.

Rekordan broj

Ovo su šturi i najmanje važni podaci s utakmice koja je imala duboki humanitarni karakter te utakmice na kojoj se u grudskoj dvorani okupio rekordan broj gledatelja. Valjda ih nije nikada bilo više ni na nogometnim utakmicama u Grudama, čak ni onim kada je gostovao ovdje najdraži i najpopularniji klub, zagrebački Dinamo. Razloge za ovakvo zanimanje naći ćemo u velikom grudskom i hercegovačkom srcu, jer je većina gledatelja došla kako bi kupnjom ulaznice pomogli obitelji bolesnog Ivana Vukoje u njegovom liječenju. No, imali su prigodu uživati i u vrhunskoj rukometnoj predstavi. Puno iskusnije Zagrepčanke na kraju su visoko slavile protiv malo previše impresioniranih Gruđanki, koje su do odmora “fulale” tri sedmerca, unatavku imale rezultatski propuh, pa su “lokosice povremeno imale i 13 pogodaka prednosti.

Kod njih su dominirale visoka Crnogorka Ivana Božović (4 pogotka), Srpkinja Sanja Rajović (3) i Hercegovka Ivana Krešić (5). Ipak, prvo ime utakmice bila je domaća “lavica” Andrea Prusina (11), a istaknule su se još Josipa Braćić (4) i iskusna Kornelija Klinac (4).

Bilo i ozlijeđenih

Uz lijepe, često i atraktivne poteze, bilo je i onih žestokih, pa je u jednom dvoboju ozlijedila ruku Zagrepčanka Vlašić. No, razlog pada i ozljede prije bi mogao biti mokar i klizav parket nego grubi prekršaj protivnice. Jer, krov grudske sportske dvorane sliči rešetu!. Voda curi na nekoliko mjesta, pa su redari više puta utrčavali s krpama na parket kako bi posušili “jezerca”. Ne znamo tko je krivac, ali teško je prihvatiti da krov prokišnjava. Naime, saznali smo kako je u rujnu urađena navodno temeljita opravka i rekonstrukcija pokrova dvorane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije