nakon odigranog 18. kola

Završen jesenji dio Premijer lige BiH, Borac najuspješniji, Bilbija najbolji strijelac

Nemanja Bilbija
HŠK Zrinjski
18.12.2023.
u 21:54

Susretima 18. kola okončan je jesenji dio prvenstva u nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Titulu jesenjeg prvaka ponio je banjolučki Borac koji je skupio 45 bodova, ostvarivši 14 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz.

Drugo mjesto pripalo je Zrinjskom, koji je u posljednjoj utakmici ovog kola večeras u Mostaru pobijedio Sarajevo s 2:0.

U 18. kolu Premijer lige BiH postignuto je 13 golova ili u prosjeku 2,17 po utakmici, a u listu strijelaca upisalo se 11 igrača. Najuvjerljiivije u ovom kolu bile su ekipe sa začelja ljestvice, Tuzla City i Zvijezda 09, koji su rezultatom 3:0 pobijedili Slogu, odnosno Široki Brijeg.

Utakmicama ovog kola nazočilo je svega 8.300 gledatelja (1383 po utakmici), a najveća posjeta po izvješćima izaslanika zabilježena je na stadionu "Rođeni" na utakmici Velež - Igman (3.700).

Suci su pokazali 25 žutih i dva crvena kartona.

Nemanja Bilbija je uvećao svoju prednost na čelu liste strijelaca. Napadač Zrinjskog je postigao do sada 15 golova, a Dejan Vidić iz Sloge i Nermin Haskić iz Veleža su ostali na 10 pogodaka. Đorđe Pantelić je nakon "het-trika" u ovom kolu došao do četvrtog mjesta sa osam pogodaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije