S tribina u Gabeli talente je pratio i Zdravko Mamić

Zec “utekao” GOŠK-ovoj obrani i zabio za pobjedu

23.07.2018.
u 08:55

Nepisano je to nogometno pravilo u sudarima “malih” i “velikih”, trenutak nepažnje “malih” dovoljan je za slavlje “velikih”. Upravo to se dogodilo lavovima na startu Premijer lige protiv Željezničara.

Dobro se držali

Dobro su se držali u većim dijelom ravnopravnoj utakmici, a onda je Ivan Čurjurić, najbolji igrač susreta, nakon ubačaja iz auta povukao po lijevoj strani. Jedan za drugim u akciji koja je uslijedila nedovoljno koncentrirali “ispadali” su Hasanović, Aletić, pa Đajić i na koncu Vidmar, pa je ni kriv ni dužan na desnoj strani poentirao Zec. Kao u nekoj basni ispalo je da je “zec” umakao “lavovima”. Bio je to ujedno i prvi ozbiljan šut gostiju u okvir vrata, dovoljan za slavlje i velika tri boda.

Istina, imao je Željezničar prije pogotka par dobrih prilika, prvu u 16. minuti kada je Zajmović poslije solo prodora, iskosa s lijeve strane, iz relativno dobre pozicije tukao iznad domaćih vrata. Zrela je bila i prilika u 35. minuti, kada Bakrač poslije ubačaja Čurjurića iz slobodnog udarca tuče, također preko vrata. I jedni i drugi svojski su se trudili po teškom i sparnom vremenu uz temperaturu od tridesetak Celzijevih stupnjeva, a Željo je bio s(p)retniji u dvoboju malog (GOŠK) i velikog kluba (Željezničar).

Konferencija nije održana

Valja reći da se domaćima već u 31. minuti dogodio peh, u dvoboju s Arežinom ozlijedio se Stjepan Vego, koji je nakon nekoliko minuta napustio teren. Njegova zamjena Miha Vidmar, koji imponira tjelesnom spremom i brzinom, vidjelo se, ipak nije obrambeni igrač. Željo je tako održao tradiciju pobjeda u Gabeli, u četirima utakmicama izborio je isto toliko minimalnih pobjeda, a s obzirom na to da je i na Grbavici u tri utakmice imao isto toliko pobjeda, Gabeljanima i dalje ostaje najteži suparnik u ligi.

Iako je službeni spiker po završetku utakmice pozvao trenere i predstavnike obije momčadi na konferenciju za novinare, ona nije održana jer se akteri nisu pojavili u GOŠK-ovu salonu. Naravno, predstavnike domaćina smo stigli:

- Uistinu smo naivno primili pogodak. Bio je to prvi šut u okvir gola i oni su slavili. Žao mi je, a, po meni, realno je bilo neriješeno, Željo nije bio bolji protivnik. Na našu žalost, Željo ovdje godinama nije bolji protivnik, ali bilježi minimalne pobjede. Bilo je igrača koji nisu bili na razini, ali nećemo na osnovi jedne utakmice skidati glave - kazao je trener GOŠK-a Feđa Dudić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije