uzvratni susreti

Željezničar i Borac danas igraju za plasman u treće pretkolo Konferencijske lige

03.08.2023.
u 08:47

Nogometaši Željezničara i Borca danas igraju uzvratne susrete drugog pretkola Konferencije lige, protiv Neftcija, odnosno bečke Austrije.

Željezničar će u Bakuu pokušati da ostvari još jedan podvig i izbori treće pretkolo ovog UEFA-inog takmičenja. Prvi meč na Grbavici završen je rezultatom 2:2, nakon što su izabranici trenera Adriana Mutua postigli pogodak u petoj minuti sudske nadoknade. Osim toga, Željezničar je u tom meču ostao nez nekoliko igrača koji su igru morali napustiti zbog ozljede, zbog čega je došao u pitanje njihov nastup u uzvratu.

No, trener Nermin Bašić ističe da su uspjeli kroz ovih četiri, pet dana rekuperirati ekipu i vratiti ozlijeđene igrače u kadar.

- Neftci ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Neftci ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može.Isto tako se nadam da smo izvukli pouke iz prve utakmice, napravimo smo dobru analizu i neke stvari ćemo dosta drugačije postaviti - kazao je Bašić.

Dodaje kako je igračima rekao da razmišljaju što mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, što bi to značilo za navijače.

- Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na euro sceni i očekujem da će biti dobra utakmica - naglasio je trener Željezničara.

Susret u Bakuu igra se od 19 sati.

Drugi bh. predstavnik u ovom natjecanju banjolučki Borac na svom stadionu dočekuje bečku Austriju, koja je u prvom meču u sudskoj nadoknadi došla do pobjedničkog gola.

Banjolučani znaju da ih očekuje težak posao, ali vjeruju u plasman u narednu rundu kvalifikacija.

- Mi smo radili veoma dobro u ovih nekoliko dana. Radili smo na nekim stvarima koje treba da popravimo za ovu utakmicu koja nam slijedi. Mislim da su momci na to dobro odgovorili i da ćemo uspjeti sve to da odradimo na terenu - poručio je Vinko Marinović, šef stručnog stožera Borca.

Utakmica u Banjoj Luci igra se od 20 sati i 30 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije