Play off Europske lige: HŠK Zrinjski - LASK 1:1

Zrinjski igrao hrabro, nije prošao LASK, ali se može veseliti Konferencijskoj ligi

31.08.2023.
u 23:15

Nije uspio Zrinjski proći LASK- a. Utakmica u Mostaru završila je 1:1 što Plemićima nije bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu Europske lige. Plemići će se na kraju zadovoljiti s grupnom fazom Konferencijske lige, što je u svakom slučaju veliki uspjeh i ne trebaju žaliti za bilo čime od sinoć. Mostarci su korekno odradili utakmicu, piše Večernji list BiH.

Iznenađujuća postava

Zrinjski je počeo utakmicu u iznenađujućoj postavi. Pretpostavljalo se kako će Mostarci krenuti u utakmicu s više naglaska na napadu, ali nitko od 1. minute nije očekivao čak tri krila na terenu. Utakmicu su od 1. minute počeli Ćuže, koji je “glumio” desetku, igrao je odmah iza najisturenijeg Bilbije. Na krilima su još bili Malekinušić i Jukić, koji su igrali na svojim uobičajenim pozicijama. Tko zna što je tijekom tjedna na treninzima uigravao Zrinjski, ali već od početka moglo se naslutiti kako će domaći trener Krunoslav Rendulić pokušati taktičkom postavom iznenaditi kolegu na suprotnoj strani. Zrinjski je ovim potezom vjerojatno želio dobiti više brzine u igri prema naprijed, kao i mogućnost boljeg presinga. Ostatak početne postave Plemića bio je manje-više očekivan. Brojni navijači više su od sat vremena bili strpljivi na svojim sjedalima, jedva su čekali da počne utakmica. Kada se na tribinama već pročulo kako Zrinjski ide na sve ili ništa, reakcije su bile podijeljene. Iznenadio je Zrinjski protivnika. Mostarci su imali dobru energiju, polet. Plemići su u prvom dijelu djelovali kao bolja momčad, imali su zrelije prilike. Zrinjski je zatekao LASK i agresijom, vidjelo se i kako su u početku Austrijanci malo zbunjeni. Ipak, gosti su igrali rutinski, jasno je bilo kako je riječ o protivniku koji neće podleći atmosferi. Bilbija je prvu priliku za Zrinjski imao u 6. minuti. Ipak nije glavom dobro zahvatio jedan ubačaj, šutirao je preko gola. Nakon toga uslijedilo je dulje razdoblje bez pravih prilika. Zrinjski je imao malo više od igre, ali je teško dolazio pred gol LASK-a. Imali su Mostarci u tom razdoblju nekoliko obećavajućih situacija, ali ne i prave prilike. U 25. minuti opasniji je mogao biti Rennan, njegov je šut otišao preko gola. U 31. minuti Ćuže se dobro snašao na vrhu kaznenog prostora, izborio se za udarac, ali je šutirao malo pored gola. Na drugoj strani su prvo Jovičić pa Mustapha oprobali svoje udarce, ali ti udarci nisu bili opasni za gol Marića. Ipak, Zrinjski je u 36. minuti naplatio dobru igru. Ćuže je pobjegao obrani gostiju, gotovo je prebacio vratara, lopta je išla prema golu, ali ju je pokupio protivnički branič. Ipak, prethodno je na Ćuži bio prekršaj i sudac Tiago Martins iz Portugala pokazao je na bijelu točku. Dojam je kako ne bi svirao prekršaj da je kojim slučajem lopta završila u mreži. Loptu je na bijelu točku postavio kapetan Zrinjskog Bilbija. Uslijedio je udarac u lijevu vratarevu stranu, koji je ovaj i pročitao, ali lopta je bila i previše precizna te je završila u mreži. Uslijedila je erupcija oduševljenja pod Bijelim brijegom. Tim golom Zrinjski je poništio prednost LASK-a iz prve utakmice i nakon toga sve je bilo otvoreno. Do kraja prvog dijela nije bilo novih prilika, nastavio je Zrinjski igrati nijansu bolje, teško je dolazio pred gol LASK-a, a s druge strane ni protivnik nije mogao ništa. LASK se mučio da uopće dođe do lopte.

Opasno je LASK živio početkom drugog dijela. Imali su Mostarci par sjajnih situacija već na samom otvaranju. Prvo je šutirao Ćorluka a netko je iz obrane LASK- a loptu gotovo skrenuo u mrežu. Samo koji trenutak kasnije “zakuhao” Ćuže ali on nije napravio dobro rješenje pred golom. Ipak, gosti su zabili u 52. minuti. Bila je to prvo bezazlena akcija, ali nakon nekoliko dodavanja lopta je došla do Jovičića koji je precizno po zemlji, od vratnicu, pogodio mreže s nekih 25 metara.

Sadržajna utakmica

Gledali smo i nakon izjednačenja sadržajnu utakmicu. U 66. minuti Bilbija je promašio veliku priliku. Odlično ga je poslužio Tičionović, ali je napadač Zrinjskog promašio loptu s nekih 4 - 5 metara. U 73. minuti neugodno je šutirao i Ljubičić ali je vratar Zrinjskog sjajno reagirao i spasio svoju mrežu. Nastojao je Zrinjski na sve načine ugroziti LASK, curile su minute. Zrinjski je stiskao, a LASK je bio miran. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

 

ZRINJSKI: Marić 6,5, Ćorluka 6, Barišić 6, Senić 6,5, Tičinović 6,5, Ivančić 7, Ćuže6, Čanađija 6, Malekinušić 5,5, Jukić 5,5, Bilbija 6,5, Kiš 5,5 (57.), Sabljić - (57.), Zlomislić - (79.) Hrvanović - (81.), Memija - (86.)
LASK: Lawal 6,5, Zierais 6,5, Andrade 7, Luckeneder 6, Flecker 5,5, Horvath 6,5, Jovičić 7, Renner 6,5, Žulj 6, Usor5,5 , Mustapha 6, Ljubičić 6,5 (82.)

STRIJELCI: 0:1 Bilbija (38.), 1:1 Jovičić (53.)
IGRAČ UTAKMICE: Jovičić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije