Premijer liga

Zrinjski iskoristio posrtaj Slobode i ostao na vrhu

gkh
02.11.2015.
u 06:15

mladost položila “vrlo dobrim” Četiri gola Zrinjskog u subotnjem susretu i dominantna izvedba bili su i više nego dovoljni za novu veliku pobjedu

Zrinjski je s pobjedom 4:0 protiv Mladosti barem do sutra isplivao na vrh ljestvice, a jučer se vjerojatno pratio derbi susret Sarajevo - Sloboda, čiji je ishod utjecao na to da Mostarci nakon ovog kola ostanu na vrhu i vrate vodeću poziciju na ljestvici.

Igra s dva napadača

Zrinjski je svoj dio “posla” obavio u subotu dominantnom izvedbom protiv Mladosti. U uvodnim minutama Zrinjski je imao više od igre i već od početka stvarao pritisak. Goste je pomalo iznenadila igra s dva klasična špic igrača pa su se u početku koncentrirali striktno na obranu. Iz kuta je loptu ubacio Zakarić, a ona je na drugoj vratnici nakon skoka došla do Mešanovića koji je bio prekratak pa ju je jedva dotaknuo otišla je pored gola. Bila je o prva prava prigoda na utakmici. U 31. minuti lijevi je bok probio Todorović i dao je povratnu loptu, Zakarić se namještao, ali je šutirao pored gola. Kako je susret odmicao, domaći su bili opasniji. U 33. minuti Žeravica je dobro “zagrijao” dlanove vratara Hadžića. U 44. minuti Laštro je napravio promašaj s nekoliko metara. Na odmor se otišlo bez golova. Već u 49. min zabio je Nikolić. Nakon prekida je šutirao Laštro, a lopta se odbila do Nikolića koji ju je samo spremio u mrežu. U 63. vratar Hadžić je spasio goste. Todorović je opasno šutirao, a vratar Mladosti još bolje obranio. Samo minutu kasnije Stojkić je nabacio, a Zakarić gađao glavom, lopta je pogodila gredu.

Brojne prigode, ali i pogoci

U 66. minuti pokušali su uzvratiti gosti. Husić je neugodno šutirao, a domaći vratar Karačić je uz malo poteškoća obranio. Zrinjski je udvostručio vodstvo. Radulović je lukavo driblao kroz sredinu te dao loptu za Todorovića, ovaj se dobro ubacio ispred čuvara, kontrolirao loptu i rutinski je plasirao u mrežu. Na drugoj strani Šišić je sa svega nekoliko metara mogao zabiti, ali je Karačić refleksno reagirao i spasio mrežu. U 85. minuti je Todorović zabio svoj 2. pogodak. Povratna lopta Stojkića iskorištena je na pravi način. Samo nekoliko minuta kasnije Nikolić je atraktivno “zavaljao” braniča, ali je njegov udarac s 4-5 m skinuo Hadžić. Zbog nepotrebnog nabijanja lopte Šišić je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. U 90. min je Filipović sve sam napravio. Obrana Mladosti ga je shvatila neozbiljno, a on se probio i plasirao loptu pod gredu za 4:0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije