JAVNA RASPRAVA

Stanari ne žele nove objekte, niti da ostanu bez zelenih površina

rasprava
Braco Selimović
10.11.2010.
u 12:50

Građani su upozorili da postojeća infrastruktura ne prati izgradnju novih objekata, zbog čega grad pliva

Javna rasprava oko regulacijskih planova u Mostaru jučer je bila iznimno posjećena. Najviše građana bilo je zainteresirano za novi regulacijski plan Avenija koji se odnosi na uređenje prostora omeđenih Ulicom hrvatske Mladeži, Avenije te Dubrovačkom ulicom. Građani su najviše zamjerki uputili na činjenicu da je novim regulacijskim planom ovdje predviđena izgradnja još nekoliko objekata.

Plivaju podrumi

Naime, građani smatraju da bi izgradnjom novih objekata na ovom prostoru u potpunosti nestalo zelenih površina te bi to još više, ukoliko je to uopće moguće, uništilo kanalizacijsku mrežu u ovom dijelu grada. Predstavnici stanara Ulice hrvatske mladeži požalili su se da od izgradnje stambeno-prodajnog centra Piramida imaju problema s odvodom oborinskih voda, ali i kanalizacijom uopće. “Naši podrumi plivaju, a što je najgore, poplavile su ih fekalije” požalili su se predstavnici stanara zgrada broj 3 i 6 iz Ulice hrvatske mladeži. Naglasili su da su na ovaj problem upozoravali nadležne institucije u više navrata, ali da do sada nitko ništa po tom pitanju nije poduzeo.

Žestoka pobuna

Izgradnjom dodatnih objekata situacija bi se, prema njihovu mišljenju, dodatno pogoršala te bi život u ovom dijelu grada bio nepodnošljiv. Stanari zgrada u ovom djelu Mostara žestoko su se pobunili zbog uništavanja zelenih površina, odnosno činjenice da regulacijskim planom nisu predviđeni parkovi. “Ne vidim svrhu da svaka zgrada ima svoju trgovinu, to nam ne treba, napravite nam park!”, komentar je jedne od predstavnica stanara. Prilikom rasprave dotaknulo se i pitanje bespravno sagrađenih objekata koji se nalaze u ovom dijelu grada. Vlasnici tih objekata traže njihovu legalizaciju. Dopredsjednik GV-a Mostara Danijel Vidović kazao je da je njegovo osobno mišljenje kako bi te objekte najbolje bilo “sravniti sa zemljom”, ali da ipak treba pronaći neko rješenje kojim bi bile sve strane zadovoljene. Božo Ćorić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, zatražio je pak igralište za vrtić koji je u sklopu stambeno-poslovnog centra Piramida.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?