američki predsjednik

Biden zbog stomatološkog zahvata otkazao obveze u ponedjeljak

Joe Biden
12.06.2023.
u 20:36

Biden je u nedjelju rekao da osjeća bol u zubima, zbog čega je taj dan morao otići na pregled te se podvrgnuti liječenju korijenskog kanala, prema pismu njegovog liječnika koje je poslano medijima.

Američki predsjednik Joe Biden otkazao je u ponedjeljak sve planirane obveze zbog drugog liječenja korijenskog kanala u dva dana, nakon što je rekao da pati od zubobolje, objavila je Bijela kuća.

Biden je u nedjelju rekao da osjeća bol u zubima, zbog čega je taj dan morao otići na pregled te se podvrgnuti liječenju korijenskog kanala, prema pismu njegovog liječnika koje je poslano medijima.

"Predsjednik je dobro podnio zahvat. Nije bilo komplikacija", napisao je liječnik Kevin O'Connor.

Nakon što je i ovog jutra osjetio bol, za što je O'Connor rekao da je bilo očekivano, Bidenov liječnički tim je namjeravao "završiti liječenje predsjednikovog korijenskog kanala" u Bijeloj kući.

Ne očekuje se da će Biden biti anesteziran i neće biti nužno da tijekom zahvata prenese svoje ovlasti na potpredsjednicu Kamalu Harris prema 25. amandmanu američkog ustava, rekao je dužnosnik Bijele kuće.

Bijela kuća je u ponedjeljak otkazala Bidenovo sudjelovanje na događaju u čast sveučilišnih sportaša, a umjesto njega nazočila je Harris.

Također su otkazani prijem za diplomate i Bidenov sastanak s čelnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Ta dva događaja prebačena su na utorak.

Osamdesetogodišnji Biden je najstarija osoba koja je ikada bila predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, a njegova su dob i zdravlje bili središnja tema birača s obzirom na to da se namjerava kandidirati za drugi četverogodišnji mandat na predsjedničkim izborima iduće godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?