NE PUŠTAJU RUSE U GRAD

Blokirali ulaz u grad s najvećom nuklearkom u Europi: 'Zaobiđite Energodar, radijacija ne poznaje nacionalnosti'

02.03.2022.
u 12:57

Ruska vojska dovezla se jutros do kontrolne točke na ulazu u grad, no stanovnici su se ondje okupili i ne puštaju ih

Stanovnici Energodara u kojem se nalazi nuklearna elektrana Zaporožje blokirali su ulaz u njihov grad te ne planiraju pustiti ruske vojnike.  

Naime, ruska vojska dovezla se jutros do kontrolne točke na ulazu u grad, no stanovnici su se ondje okupili i ne puštaju ih. Ne dopuštaju da ruska vojska zauzme najveću nuklearnu elektranu u Europi. 

- Održao se sastanak. Dokazali smo da su nuklearna elektrana i grad Zaporožje pod pouzdanom zaštitom. Stanovnici ih neće pustiti u grad ni na jedan korak - rekao je gradonačelnik Dmitro Orlov. 

O situaciji u  Energodaru na društvenim mrežama piše i savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko.  

- Zbog Putinovog ludila Europa ponovno na ivici nuklearne katastrofe. Grad koji ima najveću nuklearnu elektranu u Europi sprema se za borbu protiv Rusa. Ruski generali, probudite se! Ne stvarajte uvjete za novi Černobil. Radijacija ne poznaje nacionalnosti, ne štedi nikoga. Zabođite Energodar i nuklearnu elektranu Zaporožje - napisao je Geraščenko. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?