Karamarko:

Ćirilica neće biti prioritet

30.12.2015., Zagreb - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
19.01.2016.
u 19:43

Vraćanje ćirilice u hrvatsko školstvo svakako neće biti prioritet nove vlade, poručio je danas na svom profilu na Facebook-u šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Nemam ništa protiv da ćirilica bude izborni predmet onome ko to hoće, ali to svakako nije reformska mjera", napisao je Karamarko reagujući na inicijativu rektora Zagrebačkog univerziteta, najvećeg u Hrvatskoj, Damira Borasa.

Karamarko je istaknuo kako će se nova hrvatska vlada zasad koncentrirati na reforme u privrednom, financijskom i socijalnom sektoru.

"Spremni smo za sprovođenje reformi, ali ne i za one koje bi mogle dovesti do novih troškova ili slabljenja hrvatskog nacionalnog jedinstva i teritorijalne cjelovitosti. Prema tome, za sad ćemo se koncentrirati na reforme u gospodarskom, financijskom i socijalnom području. Uvođenje ćirilice svakako nam neće biti prioritet u reformi obrazovanja koju takođe kanimo sprovesti", napisao je Karamarko na Facebook-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?