sprječavanje kriminala

Frontex započeo misiju kontrole morske granice Crne Gore

15.10.2020.
u 08:01

Frontex je započeo operaciju u Crnoj Gori kako bi spriječio prekogranični kriminal na morskoj granici te zemlje, priopćila je ta agencija Europske unije za graničnu i obalnu stražu.

Cilj operacije u Crnoj Gori, kandidatkinji za članstvo u EU-u, borba je protiv krijumčarenja droge, oružja i migranata te sprječavanje krijumčarenja ljudi i terorizma, stoji u priopćenju.

Agencija će iz zraka pomagati crnogorskoj morskoj ophodnji, a šalje i svoje stručnjake iz država EU-a. Pomoći će i u operacijama spašavanja, zaštiti okoliša i kontroli ribarstva, priopćeno je, prenosi Hina. 

- Crna Gora je ključan partner Europske unije i Frontexa u regiji. Zato smo na zahtjev njenih vlasti odlučili pojačati svoju prisutnost u toj državi i započeti drugu operaciju, ovaj put na njenim morskim granicama, rekao je direktor Frontexa Fabrice Leggeri.

Frontex je ranije ove godine poslao svoje službenike na hrvatsko-crnogorsku granicu, a ove godine je na snagu stupio i dogovor između EU-a i Podgorice o graničnoj suradnji.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?