obljetnice operacije Maslenica

General Gotovina: Preuzeti odgovornost bio je naš izbor, a naša misija spojiti sjever i jug Hrvatske

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
21.01.2023.
u 14:55

Na Svečanoj akademiji povodom 30. obljetnice VRO Maslenica u Zadru general Ante Gotovina rekao je da zajedništvo bilo snaga svih naših pobjeda i pozvao na razvoj domovine i dobrih odnosa svim narodima

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu održava se svečana akademija na kojoj sudjeluju premijer Andrej Plenković te ministri Tomo Medved, Davor Božinović, Mario Banožić, Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica i Šime Erlić.

Na Svečanoj akademiji povodom 30. obljetnice VRO Maslenica u Zadru general Ante Gotovina rekao je da zajedništvo bilo snaga svih naših pobjeda i pozvao na razvoj domovine i dobrih odnosa svim narodima.

Prisjetio se početaka operacije.

"Preuzeti odgovornost bio je naš izbor, a naša misija spojiti sjever i jug Hrvatske - rekao je među ostalim, javlja HRT. Naglasio je da je iskustvo stečeno u operaciji Maslenica bilo presudno za sljedeće operacije.

Rekao je i da se poslije rata nastojalo izjednačiti krivnju i osuditi operaciju Oluja pod sintagmom udruženog zločinačkog pothvata, ali da je istina pobijedila - Domovinski rat temelj je hrvatske državnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?