čudo od djeteta

Ima 14 godina, sveučilišnu diplomu i 3 tvrtke: Roditeljima škola nije bila važna, no oko ove stvari nije bilo kompromisa

Mike Wimmer
Twitter
30.11.2023.
u 18:02

Mike Wimmer je čudo od djeteta čiji su potencijal roditelji rano uočili. Unatoč tome nikada ga nisu tjerali da piše domaću zadaću, ali ova socijalna vještina bila im je iznimno važna

Mike Wimmer je 14-godišnjak iz Sjeverne Karoline koji se može pohvaliti članstvom u Mensi, diplomom Sveučilišta Carolina, vodi dvije tehnološke tvrtke, a sada je pokrenuo i treću. Za sebe kaže da je ekstrovert, a njegovi prijatelji su djeca s kojom je odrastao, dvadesetogodišnjaci koje je upoznao na fakultetu i kolege na poslu, piše Roditelji.hr.

Njegovi roditelji Melissa i Mark Wimmer otkrili su da im je sin natprosječno inteligentan prije nego što je krenuo u vrtić. Dječji psiholog im je rekao da je Mike doslovce dosegao maksimalnu ljestvicu IQ-a i objasnio im da standardni obrazovni plan i program neće podržati njegov razvoj. Unatoč tome roditelji se nisu odlučili na školovanje kod kuće i nisu se nimalo grozili ideje da svog 12-godišnjaka stave u sobu punu 18-godišnjaka. Baš suprotno, Melissa i Mark vidjeli su dodatnu vrijednost u tome.

“Željela sam da bude društven i da se zna nositi sa svim osobnostima koje postoje u razredu sa starijom djecom. Mike će vam prvi reći da ga nikad nismo tjerali ni na što što se tiče škole i učenja, ali o važnosti stjecanja društvenih vještina nije bilo pregovora”, objasnila je Melissa za portal CNBC.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNBC (@cnbc)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?