Francuska

Nicolas Sarkozy najavio kandidaturu za predsjedničke izbore 2017. godine

Nicolas Sarkozy
AFP/PIXSELL
22.08.2016.
u 17:46

Odlučio sam biti kandidat za predsjedničke izbore u 2017. Osjećam da imam snagu predvoditi ovu bitku u nemirnim vremenima naše povijesti - napisao je Sarkozy

Bivši francuski čelnik Nicolas Sarkozy u ponedjeljak je objavio predsjedničku kandidaturu, navodeći da će se natjecati na izborima u 2017. godini, prenosi Fena.

Sarkozy (61) napustio je Jelisejsku palaču nakon izbornog poraza u 2012. godini od sada duboko nepopularnog predsjednika Francoisea Hollandea, ali javnost uveliko očekuje da će se on vratiti na vlast.

- Odlučio sam biti kandidat za predsjedničke izbore u 2017. Osjećam da imam snagu predvoditi ovu bitku u nemirnim vremenima naše povijesti - napisao je Sarkozy na stranicama društvenih mreža uoči objave knjige pod naslovom "Sve za Francusku".

Hiperaktivna i kontroverzna ličnost, podjednako kritiziran i obožavan među glasačima sklonim desnici, Sarkozy nije najavio hoće li se uključiti u stranačke izbore konzervativne stranke Les Republicains zakazane za studeni. Više od deset kandidata natječe se na stranačkim listama, među kojima i njegov glavni suparnik Alain Juppe, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?