britansko ministarstvo obrane

Novo izvješće britanskih obavještajaca: Moskva se okreće regrutiranju osoblja iz zatvora?

ruski vojnici
Reuters/Pixsell
12.07.2022.
u 09:09

"Nedostatak osoblja u ruskim oružanim snagama možda tjera Moskvu da se okrene netradicionalnom regrutiranju, uključujući regrutiranje osoblja iz ruskih zatvora za privatnu vojnu tvrtku Wagner", dodaje se u izvješću.

Ruske trupe nastavljaju ostvarivati male teritorijalne dobitke u Donjecku nakon što su tvrdile da su preuzele kontrolu nad gradom Hrihorivkom, priopćilo je britansko ministarstvo obrane.

"Ruske snage također nastavljaju svoj napad duž glavne opskrbne rute E-40 prema gradovima Slovjansku i Kramatorsku i vjerojatno se pregrupiraju i za daljnje ofenzive u bliskoj budućnosti", objavilo je ministarstvo u svom najnovijem obavještajnom izvješću.

"Nedostatak osoblja u ruskim oružanim snagama možda tjera Moskvu da se okrene netradicionalnom regrutiranju, uključujući regrutiranje osoblja iz ruskih zatvora za privatnu vojnu tvrtku Wagner", dodaje se u izvješću, prenosi Index.

"Ako je istina, ovaj potez vjerojatno ukazuje na poteškoće u nadoknadi značajnog broja ruskih žrtava", dodaje se.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?