ima blagu gripu

Papa Franjo otkazao sve današnje termine, Vatikan tvrdi se 'potpuno oporavlja'

papa Franjo
VATICAN MEDIA/REUTERS
26.02.2024.
u 20:04

Vatikanski državni tajnik i drugi po značaju čovjek Vatikana, izjavio je da je Papa "dobro" te kako je prebolio gripu.

Papa Franjo otkazao je svoje termine u ponedjeljak po drugi put u tri dana jer ima blagu gripu, ali je visoki kardinal kazao da se 87-godišnji Papa već potpuno oporavlja.

Franjo je bio primoran izostaviti sastanke u subotu, a iako se u nedjelju pojavio u javnosti kako bi uručio svoju tjednu poruku Angelus, Vatikan je priopćio da je njegova audijencija u ponedjeljak otkazana iz predostrožnosti.

- Blagi simptomi slični gripi traju, bez temperature - navodi se u priopćenju Vatikana.

Tijekom dana je kardinal Pietro Parolin, Vatikanski državni tajnik i drugi po značaju čovjek Vatikana, izjavio je da je Papa "dobro" te kako je prebolio gripu.

- Oporavio se i nastavio sa svojim normalnim aktivnostima - kazao je Parolin na marginama događaja u Rimu, a njegove riječi citirala je talijanska novinska agencija ANSA.

Papa je patio od višestrukih zdravstvenih problema posljednjih mjeseci i bio je primoran otkazati planirano putovanje na klimatski summit COP28 u Dubaiju u prosincu zbog posljedica gripe i upale pluća.

U siječnju nije mogao održati govor zbog "dodira bronhitisa". Tijekom mjeseca kazao je kako mu je bolje unatoč "nekim bolovima".

Kao mladiću u njegovoj rodnoj Argentini, Franji je odstranjen dio pluća.

Papa također teško hoda i redovito koristi invalidska kolica, kao što je to učinio na sastanku u ovom mjesecu s argentinskim predsjednikom Havierom Mileijem, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?