Bukurešt

Rumunjska uvodi nova ograničenja, dnevno preko 3.000 novih slučajeva koronavirusa

14.10.2020.
u 09:29

Rumunjska vlada uvela je nova ograničenja kako bi zaustavila porast novih zaraza koronavirusom i produžit će stanje pripravnosti do sredine studenoga, objavile su vlasti kasno u utorak.

Rumunjska izvještava o dnevnim stopama zaraze od preko 3.000 tijekom posljednjih nekoliko dana, a  ukupan broj potvrđenih slučajeva iznosi 160.461 otkako je pandemija stigla u zemlju krajem veljače, prenosi Reuters.

Dok se 120.515 ljudi oporavilo, 5.535 je umrlo, što je najveća stopa smrtnosti u istočnom dijelu Europske unije.

Vlada će zabraniti sve privatne događaje u zatvorenom i na otvorenom, poput vjenčanja i krštenja, od 15.listopada, a obvezno je nošenje zaštitnih maski na svim javnim prostorima u gradovima u kojima dvotjedna prosječna stopa zaraze premašuje tri slučaja na 1.000 ljudi.

Nošenje maski trenutačno je oavezno u javnom prijevozu, zatvorenim javnim prostorima i prepunim prostorima poput tržnica.

Dužnosnici su također odlučili da će broj posjetitelja u kazalištima, kinima i zatvorenim restoranima ovisiti od broja zaraza u svakom gradu. Objekti bi radili s pola kapaciteta u područjima gdje je stopa zaraze ispod 1,5 slučaja na 1.000 ljudi, a na trećini kapaciteta gdje bi stopa bila između 1,5 i 3.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije