IZNIO PODATKE

Rusi tvrde: Pogodili smo 1146 vojnih objekata, uništeno je 311 tenkova i drugih oklopnih vozila

BERNADETT SZABO/REUTERS
01.03.2022.
u 07:22

Glasnogovornik je naveo i kako je uništeno 311 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 42 zrakoplova i helikoptera

Ruska vojska je od početka ''vojne operacije'' u Ukrajini pogodila 1.146 ukrajinskih vojnih objekata, tvrdi glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konošenkov. 

''Među metama je bio i 31 zapovjedno mjesto i komunikacijski centar, 81 protuzračni raketni sustavi S-300, BUK M-1 i Osa, kao i 75 radarskih stanica. Operativno taktičko zrakoplovstvo ruskih zračno-svemirskih snaga pogodilo je i šest kolona oklopnih vozila ukrajinskih oružanih snaga'', naveo je, prenosi CNN.

Glasnogovornik je naveo i kako je uništeno 311 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 42 zrakoplova i helikoptera (uključujući i na tlu), 51 raketni sustav, 147 terenskog topništva i minobacača te 263 jedinice specijalnih vojnih vozila. 

''Skupina postrojbi Luganske Narodne Republike tijekom dana nastavila je provoditi ofenzivne operacije u smjeru naselja Kremennoye, krećući se naprijed još 3 kilometra. U proteklom danu jedinice Oružanih snaga Donjecke Narodne Republike napredovale su 16 kilometara i zauzele naselje Zamožnoje'', dodao je. 

U posljednja 24 sata je i 110 ukrajinskih vojnika dobrovoljno položilo oružje, dodao je. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?