LANSIRANJE

Sjeverna Koreja opet provocira! Ponovno ispalila balističku raketu

04.07.2017.
u 08:36

To lansiranje rakete posljednje je od nekoliko raketnih projektila koje je Pyongyang počeo ispaljivati početkom lipnja

Sjeverna Koreja u utorak je ispalila balističku raketu iz zapadne regije u more na istočnoj obali, priopćila je vojska Južne Koreje.

Raketa je letjela oko 40 minuta i mogla je pasti u Japansku ekskluzivnu gospodarsku zonu, priopćila je japanska vlada, dodajući da snažno prosvjeduje zbog jasnog kršenja rezolucija UN-a. Raketa je ispaljena oko 00.40 GMT sa zračne luke u Panghyonu, oko 100 km sjeverozapadno od glavnog grada Pyongyanga, priopćila je južnokorejska vojska. To lansiranje rakete posljednje je od nekoliko raketnih projektila koje je Pyongyang počeo ispaljivati početkom lipnja, a koje je dio razvoja rakete s nuklearnom glavom kojom bi Pyongyang mogao dosegnuti teritorij Sjedinjenih Država. Ranije ovog tjedna, Sjeverna Koreja bila je ključna tema u telefonskim razgovorima čelnika SAD-a, Kine i Japana. Čelnici obiju azijskih zemalja potvrdili su svoju predanost ideji Korejskog poluotoka bez nuklearnog oružja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?